Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas BMX braucējiem panākumi ASV čempionāta sacensībās Rokhilā

ASV čempionāta sacensībās Rokhilā Junioru meiteņu grupā uzvarēja pasaules čempione Veronika Monika Stūriška, kura abās iepriekšējās dienās sekmīgi startēja arī dāmu elites konkurencē. U23 konkurencē TOP3 spēja iekļūt arī – Kārlis Pedraudzis un Mārtiņš Emīls Treimanis, bet jelgavnieks Ģirts Jonkus triumfēja krūzeros, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Latvijas BMX sportisti uz Rokhilu devās, lai ne tikai pagarinātu sacensību sezonu, bet arī iepazītu un piebrauktu nākamā gada pasaules čempionāta trasi. Mūsu valsti sacensībās  pārstāvēja seši sportisti, viņu vidū arī pasaules junioru čempione Veronika Monika Stūriška un Eiropas junioru čempions Edgars Langmanis.

“Fall Nationals” risinājās trīs dienu garumā. Pirmajās divās dienās teju visi latvieši sacentās elites Pro grupās ar vairākām pasaules BMX zvaigznēm. Vīru konkurencē spilgtākā no tām bija Žoriss Dodē, bet dāmām Mariana Pahona un Felīcijas Stencila.

Pirmajās divās dienās no Latvijas sportistiem jāizceļ “Silvas ziķeri/ Smiltenes BJSS” pārstāve Veronika Monika Stūriška, kura attiecīgi 19 un 17 dalībnieču konkurencē abas dienas sasniedza lielo finālu. Piektdienas sacensībās trenera Ģirta Kātiņa audzēknei spraigā finālā izdevās gūt sesto vietu, kamēr sestdien Jaunpiebalgā dzīvojošā sportiste vēl uzstājīgāk klauvēja pie goda pjedestāla durvīm, izcīnot ceturto vietu.

Svētdien notikušās sacensības bija iekļautas arī UCI kalendārā kā C1 kategorijas starts. Šeit sportisti sacentās savās vecuma grupās. Veronika junioru meiteņu konkurencē, pat neskatoties uz izbīli pirms starta, ko radīja velosipēda mīkstā riepa, spēja finālā parādīt labāko sniegumu un izcīnīt uzvaru. Pasaules čempionu kreklā startējusī braucēja otrajā vietā atstāja vienu no savām sīvākajām sāncensēm Avu Korleju, revanšējoties par pēdējiem Pasaules kausa posmiem.

U23 vīru konkurencē priecēja divi Olafa Lakuča trenētie “AKSSC Valmiera” sportisti. Lielo finālu sasniedza gan Kārlis Pedraudzis, gan arī Mārtiņš Emīls Treimanis. Tajā triumfēja sacensību galvenais favorīts –  Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājs un bronzas medaļnieks pasaules čempionātā Riko Bearman no Jaunzēlandes. Tikmēr abas pārējās vietas uz pjedestāla latviešiem – otrais Kārlis Pedraudzis, bet trešais Mārtiņš Emīls Treimanis.

Jāizceļ Pasaules vicečempiona krūzeriem M40 – 44 grupā Ģirta Jonkusa panākums. Ulda Balbeka audzēknis no “Mītavas kumeļi” izcīnīja uzvaras visu trīs dienu sacensībās, spilgti apliecinot savu piederību pasaules izcilākajiem krūzeru braucējiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi