Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krīt, ceļas un turpina

Neilands Tour de France brauc aktīvi, taču nobraucienā krīt.

Trešo reizi šāgada Tour de France velobraucienā kuldīdznieks Krists Neilands (Israel-Premier Tech) iekļuva atrāvienā un pretendēja uz augstu vietu, taču cerības pacīnīties par uzvaru posmā zuda pēc neveiksmīga kritiena. Kopvērtējumā dānis Jonass Vingegords (Jumbo-Visma) saglabā desmit sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju slovēni Tadeju Pogačaru (UAE Team Emirates). Neilands ieņem 44. pozīciju (+2.04:57 aiz Vingegorda).

Divi solo atrāvieni un viens kritiens vadošajā grupiņā – Krists šogad tūrē ir bijis aktīvs un licis par sevi runāt, taču veiksme no viņa pagaidām ir novērsusies. Pirmajā nedēļā kuldīdznieks jau izmēģināja laimi atrāvienā, iegūstot pusminūtes pārsvaru, taču labu laiciņu pirms izšķirošajiem notikumiem sekotāji viņu noķēra. Otrajā piegājienā tikai trīs kilometrus pirms finiša Kristu noķēra un viņš finišēja augstajā 4. vietā. Svētdien bija reāli iekļūt labāko trijniekā, jo Alpu posmā 38 kilometrus pirms finiša Krists bija starp tiem četriem braucējiem, kuri atrāvās no vadošās grupiņas. Divi no četrinieka – holandietis Matjē van der Pūls un beļģis Vouts van Ārts – arī finišēja pirmajā un otrajā vietā. Beigās solo atrāvienu veica Pūls. Bet latvietis jau atrāviena sākumā krita. Nobraucienā viņš centās paņemt ūdens pudeli no garām braucošā motocikla, taču notika sadursme, un mūsu sportists atsitās pret braucamo daļu norobežojošo betona apmali. Sekas varēja būt nopietnākas. Bija redzams, ka vienīgais Latvijas riteņbraucējs šāgada tūrē kritienā ir guvis sasitumus, taču jau pēc pārdesmit minūtēm Israel-Premier Tech komanda ziņoja, ka tie netraucēšot velobraucienu turpināt. Par spīti sāpēm, Krists posmā finišēja 35. vietā.

Kopvērtējumā par uzvaru sīvi turpina spēkoties pagājušā gada uzvarētājs Vingegords ar Pogačaru. Otrdien būs 22,4 kilometru individuālais brauciens, kas var ieviest korekcijas kopvērtējuma augšgalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi