Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Karbonāri patīkami pārsteidz, izcīnot 13. vietu EČ grupas braucienā

Lielisku sniegumu Minhenē notiekošajā Eiropas čempionātā šosejas riteņbraukšanā svētdien demonstrēja Latvijas izlases debitante Anastasija Karbonāri, kura 128,3 kilometru garajā distancē izcīnīja 13. vietu 99 dalībnieču konkurencē. Dana Rožlapa šoreiz nefinišēja, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pēc sestdienas lietavām, svētdien Minhenē laika apstākļi bija lieliski gan priekš sportistēm, gan līdzjutējiem. Noslēdzošo medaļu komplektu grupas braucienā sadalīja dāmas. Viņu vidū bija arī divas Latvijas sportistes – pieredzes bagātā Dana Rožlapa, kura pasaules un Eiropas čempionātos startē jau kopš 2013. gadā un 22 gadus vecā debitante Anastasija Karbonāri. Anastasija, kura ir Itālijas riteņbraukšanas skolas audzēkne, izmantoja iespēju pārstāvēt savas mātes dzimto Latviju.

Starts dāmām tika dots skaistajā Bavārijas pilsētiņā Landsbergā. Ceļš līdz Minhenei nebūt nebija viegls. Pauguri un ļoti augstais temps bija nopietns pārbaudījums. Sākuma daļā atrāvienā devās Izraēlas un Slovēnijas riteņbraucējas, kurām vēlāk pievienojās vēl trīs sportistes. Pauguros tika turēts ļoti augsts temps, kas grupu brīžiem sadalīja.

Neiztika arī bez vairākiem nepatīkamiem kritieniem. Lai arī tajos neiekļuva, tomēr aiz tiem aizkavējās Dana Rožlapa, kura vēl līdz iebraukšanai Minhenē zaudēja kontaktu no pamatgrupas un tālāk sacensības neturpināja.

Tikmēr Anastasija Karbonāri turējās vadošās grupas priekšējā daļā. Minhenes apļos izveidojās jauns trīs sportistu atrāviens. Grupā kontroli uzņēmās pasaulē dominējošā nācija sieviešu riteņbraukšanā – Nīderlande. Atrāviens tika likvidēts pēdējā aplī. Sekoja spraiga cīņa par pozīcijām uz grupas finiša spurtu.

Karbonārī izvēlējās sekot Nīderlandes vagonam. Latvijas pārstāve atradās grupas priekšā. Pēdējos metros nedaudz savas pozīcijas viņa gan zaudēja un finišu sīvā cīņā šķērsoja 13. vietā. Vienu vietu augstāk ierindojās lietuviete Rasa Leleivite. Tikmēr cīņā par uzvaru nīderlandiete Lorena Vībsa par mata tiesu pārspēja pasaules čempioni Elisu Balsamo no Itālijas. Arī bronza tika Itālijai. To paveica Reičela Barbjērī.

Karbonāri sasniegtais rezultāts debijas sacensībās Latvijas izlasē noteikti jāvērtē ar lielu plusa zīmi. Sportistes apņēmusies stiprināt savas saites ar Latviju un arī turpmāk priecēt ar augstvērtīgiem rezultātiem visaugstākā līmeņa sacensībās.

Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā dāmām (99 dalībnieces)

1. Loren Wiebes, Nīderlande, 02:59:20

2. Elisa Balsamo, Itālija, +00:00:00

3. Rachele Barbieri, Itālija, +00:00:00

4. Lisa Brennauer, Vācija, +00:00:00

5. Daria Pikulik, Polija, +00:00:00

6. Maria Martins, Portugāle, +00:00:00

13. Anastasija Karbonāri, Latvija, +00:00:00

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi