Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Igauņu kontinentālā komanda maina nosaukumu; sastāvā arī divi latviešu riteņbraucēji

Pirmdien Igaunijā notikusi UCI kontinentālā līmeņa šosejas riteņbraukšanas komandas Ampler Development team prezentācija. Vienības sastāvā iekļauti divi Latvijas šosejas riteņbraucēji – Pauls Rubenis un Kristers Ansons, bet komandas galvenais treneris būs Toms Flaksis, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

2020. gada sezonā igauņu vienība “Tartu 2024/ Baltic Chain Cycling” kā kontinentālā komanda sekmīgi sevi apliecināja Eiropā notiekošajos UCI līmeņa viendienu un daudzdienu velobraucienus. Neskatoties, ka liela daļa sacensību objektīvu iemeslu dēļ nevarēja norisināties, vairāki komandas braucēji sevi paguva apliecināt no vislabākās puses. Pēc sezonas divi Igaunijas riteņbraucēji – Markuss Pajurs un Raits Arms – paziņoja par noslēgtiem līgumiem ar pazīstamajām franču komandām – “Arkea Samsic” un “Groupama FDJ” attīstības vienību.

Šajā gadā Tartu vienības sastāvā sevi apliecināja arī trīs Latvijas šosejas riteņbraucēji – Pauls Rubenis, Kristers Ansons un Daniēls Kažis. Rubenis ieguva septīto vietu “Baltic Chain tour” kopvērtējumā, kļuva par Latvijas U23 čempionu un valsts elites vicečempionu, kā arī vairākkārt iekļuva desmitniekā Polijā notiekošajos UCI 2. kategorijas daudzdienu velobraucienos – “Solidarnosc” un “Malopolska”.

Neskatoties uz to, ka sezonas laikā “Tartu 2024/ Baltic Chain Cycling” ekonomiskās krīzes dēļ bija spiesta zaudēt vienu no saviem lielākajiem atbalstītājiem, tomēr komandas vadībai ar Renē Madrī un Janu Kirsipū priekšgalā, izdevās piesaistīt jaunus atbalstītājus. Tas ļāvis saglabāt arī UCI kontinentālās komandas statusu.

Komandas jaunais nosaukums ir “Ampler Development team”. Sastāvā nākamgad brauks divi Latvijas šosejas riteņbraucēji – Pauls Rubenis un Kristers Ansons. Ja Rubeim nākamais būs tikai otrais gads kā U23 grupas braucējam, tad Ansonam tas būs noslēdzošais pirms elites. Komandas treneris turpinās būt Latvijas elites un U23 izlašu galvenais speciālists Toms Flaksis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi