Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Čempions Bernals izstājas no Tour de France

Pagājušā gada Francijas tūres čempions Egans Bernals muguras problēmu dēļ trešdien bija spiests izstāties no prestižajām Tour de France sacensībām, kas nozīmē, ka šogad par čempionu tiks kronēts cits braucējs.

Par Bernala izstāšanos trešdien paziņoja viņa pārstāvētā komanda "Ineos Grenadiers". Vienība ziņoja, ka pēc otrdienas kalnainā posma Bernals ziņojis par sāpēm mugurā.

Bernala izredzes aizstāvēt titulu tikpat kā tika dzēstas jau svētdien, kad pirmajā kalniem bagātajā etapā viņš uzvarētājam zaudēja vairāk nekā astoņas minūtes.

"Protams, šis nav veids, kā vēlējos noslēgt "Tour de France", taču šajā situācijā uzskatu to par pareizu lēmumu," skaidroja Bernals, kurš līdz šim kopvērtējumā ieņēma 16.pozīciju.

Tāpat sportista lēmumu atbalstīja komandas vadītājs Deivs Breilsfords, kurš uzsvēra, ka Bernals ir vēl gados jauns braucējs, tāpēc dalība Francijas tūrē nekur neizpaliks.

"Ineos Grenadiers" komandas braucēji "Tour de France" uzvaru svinējuši pēdējos piecus gadus pēc kārtas, bet šogad pie titula, visticamāk, tiks kādas citas vienības sportists.  Augstvērtīgāko sniegumu kopvērtējumā no "Ineos Grenadiers" vienības pagaidām uzrādījis Ričards Karapass, kurš ir 14., par 17 minūtēm atpaliekot no līdera slovēņa Primoža Rogliča.

"Ineos Grenadiers" šogad Francijas tūrē nolēma startēt bez pieredzējušajiem Krisa Frūma un Džerainta Tomasa, tāpēc tieši Bernalam tika atvēlēta līdera loma.

Riteņbraukšanas pazinēji mēļo, ka Bernals muguras problēmās, visticamāk, iedzīvojies, jo viņa pārstāvētā komanda gana regulāri aizvada treniņus, kuros atlaides netiek dotas arī "Tour de France" uzvarētājiem. Iepriekš šajā sezonā Bernals šī paša iemesla dēļ izstājās no labi zināmajām "Criterium du Dauphine" sacensībām.

Toms Skujiņš līderim kopvērtējumā zaudē nepilnas divas stundas un 50 minūtes, kas ļāvis pakāpties par vietu uz 74.pozīciju, bet Krists Neilands iepaliek vairāk nekā trīs stundas un no 83.vietas noslīdējis uz 88. Kalnu karaļa ieskaitē Skujiņš zaudējis trīs vietas un ierindojas 11.pozīcijā, bet Neilands ir 45.vietā. Sprinteru vērtējumā viņiem attiecīgi 33. un 102.pozīcija.

Trešdien riteņbraucēji pirmos 80 kilometrus veiks pa salīdzinoši līdzenu reljefu, bet distances turpinājumā būs jāpievar divi augstākās kategorijas kāpumi, no kuriem viens ir teju 2000 metru augstumā virs jūras līmeņa.

Neilandam šī ir debija Francijas tūrē, bet Skujiņš šajās sacensībās piedalās jau trešo gadu pēc kārtas.

"Tour de France", kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107.gadskārtu.

Pērn Skujiņš 17.posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018.gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus braukts kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81.pozīcijā.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā "Tour de France" bija 2002.gadā. Toreiz katrs savā komandā tūrē brauca Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks.

Kopumā Francijas tūrē šogad paredzēts 21 etaps, 20.septembrī sacensībām finišējot Elizejas laukos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi