Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Babris un Pētersone paliek bez pusfināla BMX sacensībās

Latvijas BMX riteņbraucēji Helvijs Babris un Vineta Pētersone ceturtdien nespēja reāli iesaistīties cīņā par vietu Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā, dalību prestižajās sacensībās noslēdzot pēc trim priekšsacīkšu braucieniem.

BMX sacensībās gan vīriem, gan dāmām piedalījās pa 24 dalībniekiem, kas sākotnēji bija sadalīti četrās grupās. Katra no šīm grupām veica pa trim braucieniem, pēc tiem pa četriem labākajiem atlētiem sasniedzot pusfinālu.

Vīru sacensību otrajā priekšsacīkšu grupā Babris visos trijos braucienos finišēja piektajā pozīcijā, šo vietu ieņemot arī summā. Latviešu sportistam neizdevās reāli iesaistīties cīņā par augstākām vietām.

Tikmēr dāmām Pētersone savā pirmajā braucienā ilgstoši brauca pēdējā, bet divu konkurenšu sadursme ļāva viņai pacelties uz ceturto pozīciju. Pēc tam nākamajā braucienā viņa palika pēdējā, bet desmit punkti tobrīd deva dalītu ceturto vietu un vēl saglabājās labas cerības uz nākamo posmu. Izšķirošajā braucienā Pētersone pēc starta palika pēdējā. Kaut pirmajā taisnē viņa vēl centās iesaistīties cīņā, otrajā taisnē ievērojami zaudēja ātrumu un tā arī finišēja pēdējā. Viena no viņas tiešajām konkurentēm Saja Sakakibara uzvarēja šajā braucienā, kas nozīmēja, ka latvietei, lai tiktu tālāk, būtu bijis nepieciešams gūt pirmo vietu.

BMX riteņbraukšana olimpiskajās spēlēs debitēja 2008. gadā un pirmās divas zelta medaļas vīru sacensībās izcīnīja latvietis Māris Štrombergs. Pirms pieciem gadiem Riodežaneiro Štrombergs bija Latvijas delegācijas karognesējs atklāšanas ceremonijā, bet sacensībās nevienam no diviem mūsu pārstāvjiem neizdevās sasniegt pusfinālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi