Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Giro d'Italia ceturtajā posmā uzvar amerikānis Džo Dombrovskis

ASV riteņbraucējs Džo Dombrovskis no UAE-Team Emirates komandas otrdien svinēja uzvaru daudzdienu velobrauciena Giro d'Italia ceturtajā posmā.

Otrdien riteņbraucējiem bija jāmēro 187 kilometrus gara distance ar trim kategorizētajiem kāpumiem distances otrajā pusē.

"Israel Start-Up Nation" riteņbraucējs itālis Alesandro de Marki pēc finišēšanas otrajā kļuva par kopvērtējuma līdera rozā krekla īpašnieku.

Dombrovskis lietainajā laikā šķērsoja mērķa līniju 13 sekundes pirms de Marki, izcīnot karjeras pirmo uzvaru "Grand Tour" sacensībās.

Dombrovskis atrāvās no de Marki kā no pēdējā 25 braucēju lielās grupas, kas izveidojās pēc nobrauktiem 40 kilometriem, pēdējā kāpuma vissmagākajās nogāzēs piecus kilometrus pirms finiša.

"Ar to nepietika rozā kreklam, taču domāju, ka uzvara posmā ir jauks veids, kā pabeigt dienu," sacīja Dombrovskis.

"Kad jums ir 25 braucēju grupa, nekad visi nesadarbojas, tāpēc jums jābūt gatavam uzbrukumiem. Es zināju, ka de Marki ir varbūt spēcīgākais braucējs atrāvienā, tāpēc, ja es vienmēr būtu aiz viņa, tā būtu laba vieta," piebilda uzvarētājs.

34 gadus vecais de Marki savu piektajā "Giro d'Italia" pirmo reizi karjerā ir uzvilcis rozā kreklu un kopvērtējumā atrodas 22 sekundes priekšā Dombrovskim, vadību kopvērtējumā pārņemot no tautieša Filipo Gannas ("Ineos Grenadiers"), kurš otrdien finišēja vairāk nekā 21 minūti aiz posma uzvarētāja.

"Mērķis bija rozā krekls, un es par to sāku domāt varbūt pirms dienām divām, kaut arī nevienam to neteicu," teica de Marki.

"Man tiešām trūkst vārdu. Tas ir jebkura velosipēdista sapnis, it īpaši, ja jūs esat itālis," pieticīgi piebilda jaunais velobrauciena līderis.

Neliela braucēju grupa, kam prognozēts labs sniegums šī gada sacensībās, tostarp 2019.gada "Tour de France" uzvarētājs kolumbieti Egans Bernals, finišēja vairāk nekā pusotru minūti aiz Dombrovska.

Bijušais "Vuelta a Espana" čempions brits Saimons Jeitss ("BikeExchange'), francūzis Romēns Bardē (DSM) un uzlecošā zvaigzne beļģis Remko Evenpūls ("Decuninck - Quick Step") finišēja minūti un 48 sekundes aiz Dombrovska.

Kopvērtējumā de Marki apsteidz Dombrovski par 22 sekundēm, bet trešajā vietā esošo "Alpecin-Fenix" braucēju Beļģijas sportistu Luī Vervaku - par 42 sekundēm.

Evenpūls ieņem astoto vietu, atpaliekot no de Marki par minūti un 48 sekundēm, Jeitss ir 16.vietā vēl sekundi tālāk un Bardē - 19.vietā, atpaliekot no līdera par divām minūtēm un trim sekundēm.

Trešdien sportistiem piektajā posmā no Modenas līdz Katolikai būs jāveic 177 kilometri līdzenumā.

Jau ziņots, ka sestdien pēc pirmā posma ceļā uz viesnīcu kritienu piedzīvoja "Israel Start - Up Nation" komandu pārstāvošais latvietis Krists Neilands, kurš lauza atslēgas kaulu un nevarēja turpināt savā karjerā trešo "Giro d'Italia".

"Giro d'Italia" velobrauciens šogad svin savu 104.gadskārtu.

Velobrauciens norit no 8. līdz 30.maijam, kad tas finišēs Milānā ar 29,4 kilometru garu individuālo braucienu. Pērn Itālijas tūre norisinājās oktobrī un uzvaru tajā svinēja brits Teo Geigens-Hārts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi