Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Smagu avāriju piedzīvojušais Sesks kronēts par vicečempionu JWRC klasē

Latvijas rallija braucējs Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien pasaules rallija čempionāta (WRC) junioru klasē (JWRC) tika kronēti par vicečempioniem.

Jau ziņots, ka Seska ekipāža Moncā sestdien pirmajā ātrumposmā avarēja, kā rezultātā bija spiesta izstāties no sacensībām, bet automašīnas bojājumu dēļ sportists svētdien nevarēja cīnīties par čempiontitulu.

Sacensību organizatoru publicētajās fotogrāfijās Seska braucamais bija redzams bez aizmugurējiem riteņiem.

Tāpat cīņu par čempiontitulu liedza ieilgušais slimnīcas apmeklējums. Sesks un Francis pēc sestdienas avārijas ar helikopteru tika nogādāti vietējā slimnīcā.

JWRC klasē pēdējā sezonas posmā uzvaru izrāva zviedrs Toms Kristensons, kurš no trim ārtumposmiem uzvarēja divos. Pirmajā sestdienas "dopā" ātrākais bija soms Sami Pajari.

Kristensons Moncā ieradās ar desmit punktiem mazāk nekā Seskam, taču stabilais sniegums kopvērtējumā ļāva nopelnīt 83 punktus, kamēr liepājniekam bija par 15 punktiem mazāk. 66 punktus nopelnīja Pajari.

Jau ziņots, ka Sesks Moncas autodromā junioru ieskaitē ceturtdien vienīgajā ātrumposmā sasniedza trešo ātrāko laiku, līderim Pajari no Somijas zaudējot 5,3 sekundes.

Pēc piektdienas braucieniem Kristensons, kurš bija Seska galvenais konkurents cīņā par čempiona titulu, Sesku apsteidza par divām minūtēm un 20,2 sekundēm.

Sezonas noslēdzošajā posmā dalībniekiem bija iespēja izcīnīt pusotru reizi vairāk punktu nekā parastā etapā un tikt pie bonusa punktiem par uzvarām ātrumposmos, pie tam sportistiem, kuri piedalījušies visos čempionāta posmos, neņems vērā sliktāko sacensību rezultātu.

Pirms pēdējā posma junioru klases kopvērtējumā Sesks ieņēma pirmo vietu ar 68 punktiem, bet par desmit mazāk bija Kristensonam. Vēl četrus punktus mazāk bija iekrājis soms Pajari. Kristensons posmā Igaunijā izstājās, tāpēc viņam netiks ņemts vērā šis rezultāts.

Itālijā rallija braucējus pārsteidzis sniegs, tāpēc sportistiem ļauts lietot ziemas riepas. JWRC klases braucējiem ļauts izmantot sešus riepu komplektus.

JWRC klasē visi sportisti startē ar "Ford Fiesta" spēkratiem.

Sezonas pirmajā JWRC posmā Sesks un Francis Zviedrijā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties tikai Kristensonam, bet otrajā etapā Igaunijā viņi sarūpēja Latvijai pirmo uzvaru šajā klasē. Iepriekšējā posmā Sardīnijā Sesks bija trešais.

Pērn Seskam bija debijas gads, pasaules junioru čempionātā braucot ar priekšpiedziņas "Ford Fiesta R2" automašīnu. JWRC klasē 25 ātrumposmos Seska ekipāžai izdevies finišēt labāko trijniekā, ātrumposmos uzvara gūta trīs rallijos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi