Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
Rallijbraucējs Mārtiņš Sesks JWRC klasē izcīna otro vietu

Smags trieciens sienā

Kļūda līkumā izdzēsa cerības uz titulu. Latvijas rallijbraucējs Mārtiņš Sesks ar stūrmani Renāru Franci neveiksmīgi beidza pēdējo posmu Moncā pasaules rallija čempionātā junioru klasē (JWRC).

JWRC kalendārā šogad bija tikai četri posmi. Vismaz vienā startēja tikai 13 ekipāžu, bet uz visiem devās – piecas. LMT Autosporta akadēmijas ekipāža pirms izšķirošā posma atradās kopvērtējuma vadībā. Sezonu februārī latvieši sāka ar otro vietu Zviedrijā, pēc tam korekcijas ieviesa Covid-19 pandēmija. Čempionāts atsākās septembrī Igaunijā, kur Seska ekipāža guva vienīgo panākumu. Turpinājumā oktobrī Sardīnijā Itālijā trešā vieta. Pirms pēdējā posma latvieši atradās vadībā ar 68 punktiem, tuvākie sekotāji bija zviedrs Toms Kristensons un soms Sāmi Pajari attiecīgi ar 58 un 54 punktiem. Pēc Moncas atrēķināja sliktākā posma rezultātu.

Sacensības latviešiem noslēdzās priekšlaicīgi. Moncā laikapstākļi nelutināja. Posma laikā bija gan sniegs, gan lietus, tāpēc slidenais segums vairākiem braucējiem sagādāja smagus brīžus. Liktenīgs izrādījās pagrieziens, pēc kura Seska mašīna milzu ātrumā ielidoja mājas sienā, smagi cieta tās aizmugurējā daļa, tomēr automašīnas drošības karkass veica savu funkciju. Braucēji piedzīvoja pamatīgu šoku, taču pašu spēkiem tika ārā no mašīnas. "Ātrumposma vidū lielā ātrumā pazuda bremzes, un avarējām," pēc finiša ekipāžas sagatavotajā ziņojumā teica Sesks. "Pēc avārijas ar helikopteru tikām nogādāti slimnīcā uz pārbaudēm, kurās, par laimi, nekādu nopietnu sarežģījumu mums nav. Ir šādi tādi sasitumi."

Kopvērtējumā ar 83 punktiem JWRC klasē uzvarēja Kristensons, kamēr Sesks ar 68 punktiem nokrita uz otro vietu. Par diviem mazāk bija trešajā vietā esošajam somam Pajari. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi