Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Sainss ceturto reizi triumfē rallijreidā Dakara

Spāņu pilots Karloss Sainss piektdien kļuva par četrkārtēju rallijreida Dakara uzvarētāju vieglo automašīnu ieskaitē, kamēr motociklu sacensībās par divkārtēju čempionu kļuva amerikānis Rikijs Brabeks.

Noslēdzošajā posmā dalībnieki veica 175 kilometrus un automašīnu klasē labāko rezultātu sasniedza francūzis Sebastjens Lēbs ("Bahrain Raid Xtreme"), finišējot stundā 39 minūtēs un 41 sekundē.

Zaudējot piecas minūtes un deviņas sekundes, otro vietu ieņēma beļģis Gijoms de Meviuss ("Overdrive"), bet lietuvietis Vaidots Žaļa ("X-Raid Arijus") atpalika piecas minūtes un 21 sekundi un noslēdza pirmo trijnieku.

Jau pirms pēdējā posma bija skaidrs, ka Sainss ("Audi") ir teju nodrošinājis pirmo vietu kopvērtējumā. Pēc noslēdzošā posma spānis kopvērtējumā par stundu 20 minūtēm un 25 sekundēm apsteidza de Meviusu, kamēr Lēbs, zaudējot vēl nepilnas piecas minūtes, ieņēma trešo vietu.

Sainss, triumfējot 61 gada vecumā, kļuvis par rallijreida vecāko uzvarētāju.

Savukārt motociklu klasē pēdējā posmā argentīnietis Kevins Benjavidess (KTM), finišējot pēc stundas 48 minūtēm un 40 sekundēm, bija ātrākais. Viņš par minūti apsteidza austrālieti Tobiju Praisu (KTM), bet trešo labāko rezultātu, zaudējot minūti un 14 sekundes, sasniedza Lusjanu Benjavidess ("Husqvarna")

Tikmēr kopvērtējuma uzvarētājs Brabeks ("Monster Energy Honda") noslēdzošajā posmā ierindojās septītajā pozīcijā, taču tas neliedza viņam atkārtot savu 2020.gada panākumu.

Otro vietu kopvērtējumā ieņēma botsvānietis Ross Brenčs ("Hero"), bet trešais bija Francijas pārstāvis Adriens van Beverens ("Monster Energy Honda").

Šī gada rallijreidā "Dakara" dalībniekiem bija jāveic 7891 kilometrs, kas sadalīts prologā un 12 posmos.

"Dakaras" rallijreids norisinājās 46.reizi. Pērn vieglo automašīnu klasē par pieckārtēju čempionu kļuva Kataras autosportists Nasers al Atija ("Toyota Gazoo"), bet motobraucēju ieskaitē pie sava otrā titula "Dakara" rallijreidā tika argentīnietis Kevins Benjavidess (KTM).

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, bet jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi