Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Putniņš par F-1 Kanādas posmu: Fetels atdod uzvaru

Muhameda Ali vārdiem "lido kā tauriņš, dzel kā bitīte" Monreālā savu otro uzvaru šogad svinēja Luiss Hamiltons.

Panākuma garšu saldināja apziņa, ka kopvērtējuma līderis un komandas biedrs Niko Rosbergs pēc kārtējās starta sadursmes abu starpā finišā iebrauca piektajā vietā, un viņa kopvērtējuma pārsvars sarucis līdz nieka deviņiem punktiem (bija pat 43). Tomēr Mercedes kārtējā uzvara šogad var radīt nepareizu priekšstatu, vērtējot spēku samērus līderu starpā.

Kanādā Ferrari komanda kārtējo reizi pieļāva taktisku kļūdu un atviegloja sāncenšiem ceļu uz panākumu. Sebastiana Fetela fenomenālais starts un spēja pirmajos apļos gūt ievērojamu pārsvaru liecina, ka Ferrari uzlabojumi dzinēja sistēmā ir bijuši ļoti vērtīgi. Fetels atsācis izmantot savu Red Bull laiku taktiku, kad sacīksti nokārtoja jau tās sākumā, kas liecina par vācu pilota pārliecību par viņa rīcībā esošo tehniku. Līdz pirmajai Ferrari uzvarai šogad vēl jāpagaida, jo komandas stratēģi pārvērtēja riepu nodiluma draudus Monreālas trasē un izvēlējās saviem pilotiem divu boksu apmeklējumu stratēģiju, kamēr Luiss Hamiltons boksos devās vienreiz un spēja saglabāt riepu gumiju līdz finišam.

Skatītāji gan tika turēti pastāvīgā spriedzē, jo Fetela svaigākās riepas deva ātruma pārsvaru un iespēju tuvoties līderim, tomēr Monreālas trase ir ļoti nežēlīga pret bremzēm, un tieši bremžu sistēmas pārslodze (pārkaršana) piespieda vācieti divreiz kļūdīties pirms pēdējā līkuma. Fetela ceturtais šīgada pjedestāls atkal ir ar rūgtuma piegaršu pēc zaudētas uzvaras.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi