Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

MXGP Latvijas posmu ārvalstu dalībniekiem varētu piemērot izņēmuma gadījumus

Pasaules čempionāta motokrosā Latvijas posmu dalībniekiem varētu piemērot izņēmuma gadījumus attiecībā uz 14 dienu pavadīšanu pašizolācijā, aģentūrai LETA atklāja sacensību organizators Kristers Serģis.

Pasaules čempionāta sezona turpināsies Ķegumā, kur nedēļā no 9.augusta līdz 16.augustam tiks aizvadīti trīs posmi.

Piektdien Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Sandis Riekstiņš tviterī publiski pauda, ka neatbalsta trīs posmu rīkošanu, savu viedokli pamatojot ar to, ka šobrīd vēl nav skaidri organizēšanas ierobežojumi.

Turpretī Serģis sarunā ar aģentūru LETA norādīja, ka šobrīd visas darbības tiek saskaņotas ar Veselības ministriju.

"Ar ministrijas ziņu, ieteikumiem un apstiprinājumiem viss tiek darīts, lai būtu droši," uzsvēra Serģis.

Šobrīd 14 dienu pašizolācija nav jāievēro, ierodoties no lielākās daļas pasaules čempionāta dalībvalstu, taču attiecībā uz tādām valstīm kā Spānija, Zviedrija, Krievija un ASV, tā ir jāievēro. Braucēji gan ne vienmēr trenējas savās mītnes zemēs, piemēram, spānis Horhe Prado sezonas turpinājumam gatavojās Beļģijā, kas nav tā dēvētajā "sarkanajā sarakstā".

Serģis prognozē, ka tuvākajā laikā tiks rasts risinājums šim jautājumam. 

"Kas attiecas uz sportistiem, būs paredzēti izņēmumi, taču mēs visu laiku uzraudzīsim situāciju, un viņi būs atsevišķā teritorijā, no kurienes netiks laisti ārā. Sportisti un pārējais personāls ir atsevišķa grupa, kas būs izolēta no skatītājiem," skaidroja Serģis.

No augusta āra pasākumos varēs pulcēties līdz 3000 cilvēkiem, un Latvijas posmu rīkotāji ņem vērā Ministru kabineta noteikumus.

"Strikti cenšamies ievērot noteikumos, kas prognozēja, ka augustā āra pasākumos varēs pulcēties līdz 3000 apmeklētāju," atzīmēja Serģis.

Lai rūpētos par sportistu veselību, pieņemts lēmums MXGP un MX2 klasēs treniņu braucienus aizvadīt vienā dienā ar sacensībām. Treniņi sāktos dienas pirmajā pusē, bet sacensības noritētu vakarā.

Pēc 16.augusta sportisti dosies uz Turciju (6.septembris), tālāk sekos divi posmi Faencā (16. un 20.septembris), nedēļu vēlāk posms paredzēts Vinčestrā, bet 4.oktobrī motociklu rūkoņa skanēs Lombardijas trasē.

Spānijā viens posms noritēs nedēļu vēlāk, 18.,21. un 25.oktobrī sacensības noritēs Beļģijā, 1.novembrī būs jāatgriežas Itālijā, bet 22.novembrī paredzēts etaps Argentīnā, pēc kura ieplānoti arī posmi Portugālē un Krievijā.

Sezonas pirmie divi etapi notika marta sākumā Lielbritānijā un Nīderlandē, latvietim Paulam Jonasam 2020.gadu iesākot ar neveiksmīgiem startiem. Jonass šovasar vienā no treniņiem guva smagas traumas un tuvāko pāris mēnešu laikā noteikti nevarēs piedalīties sacensībās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi