Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Macuks uzvar sezonas piektajā posmā EMX Open klasē

Latvijas motokrosa braucējs Toms Macuks otrdien uzvarēja sezonas piektajā etapā Eiropas čempionāta Open (EMX Open) klasē.

Par "EMX Open" posma Pjetramuratas "Grand Prix" uzvarētāju otrdien tika kronēts tieši Latvijas motokrosists. Macuks abos braucienos ieņēma otro vietu, sakrājot 44 punktus. Ar 41 punktu otro vietu ieņēma soms Kims Savaste, bet trešais ar 40 punktiem bija igaunis Karels Kutsars.

Pirmajā braucienā ātrākais bija Savaste, kuram Macuks zaudēja nepilnas trīs sekundes, par gandrīz divām ar pusi sekundēm apsteidzot Kutsaru.

Arī otrajā braucienā Macuks ieņēma otro vietu, uzvarot francūzim Žimi Klošē, kurš pirmajā braucienā ieņēma vien 13.vietu. Latvijas motokrosists atpalika par nepilnām 11 sekundēm, vairāk no līdera atpalikdams vien pēdējos apļos, kad vairāk tika domāts par otro vietu un uzvaru posma kopvērtējumā. Trešais braucienā nepilnas trīs sekundes aiz Macuka finišēja Kutsars, bet piektais - Savaste.

"EMX Open" iepriekš MXGP posmu kalendārā nebija iekļauta un savu debiju piedzīvoja pirmajā etapā Ķegumā, kas tika aizvadīts 8.-9.augustā, kurā par pirmo uzvarētāju kļuva Macuks.

Vienu posmu pirms čempionāta beigām "EMX Open" klases kopvērtējuma vadībā ar 203 punktiem ir Kutsars, Savaste iekrājis par 11 punktiem mazāk, bet Macuks trešo vietu ieņem ar 174 iekrātiem punktiem. Macuks ir vienīgais no vadošā trijnieka, kurš nav piedalījies visos piecos etapos.

Kopvērtējuma 11.vietā ar 75 punktiem atrodams Kārlis Kalējs, kamēr Arnolds Sniķeris ar 39 punktiem ir 24.pozīcijā starp 39 braucējiem.

Trešdien trasē dosies pasaules čempionāta abas vadošās klases - MXGP un MX2.

Muguras savainojuma dēļ divus posmus MXGP klasē šosezon aizvadījis Pauls Jonass, kurš šosezon, visticamāk, sacensībās vairs nebūs redzams.

Motokrosa sezonā vairs atlikuši divi posmi, kas 4. un 8.novembrī notiks turpat Itālijā, Pjetramuratas trasē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi