Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lēbam vēl viens panākums un līderpozīcija Dakaras rallijreidā

Deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs no Francijas ceturtdien izcīnīja trešo uzvaru šī gada Dakaras rallijreidā, triumfējot piektajā posmā un palielinot pārsvaru pār sekotājiem kopvērtējumā.

Dakaras rallijreida debitants Lēbs, kurš startē ar Peugeot automašīnu, 327 kilometrus garo posmu no Sansalvadoras de Huhujas Argentīnā līdz Ujuni pilsētai Bolīvijā veica trīs stundās, 32 minūtēs un 34 sekundēs. Viņš par 22 sekundēm apsteidza savu komandas biedru Karlosu Sainsu no Spānijas, bet par trīs minūtēm atpalika vēl viens francūzis un Lēba komandas biedrs Stefans Peteransels, kurš dienu iepriekš uzvarēja ceturtajā posmā.

Otrajā posmā pēc kārtas ceturtais palika pērnā gada uzvarētājs Nasers Al-Atija no Kataras, kurš startējot ar Mini mašīnu, uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un septiņas sekundes.

Kopvērtējumā Lēbs savu pārsvaru pār vienpadsmitkārtējo Dakaras rallijreida uzvarētāju Peteranselu palielināja līdz septiņām minūtēm un 48 sekundēm. Uz trešo vietu pakāpās Sainss, kurš Lēbam zaudē 13 minūtes un 26 sekundes, bet ceturtais ir Al-Atija, no Lēba atpaliekot jau par 14 minūtēm un 16 sekundēm.

Motobraucēju konkurencē ātrākais posmā bija austrālietis Tobijs Praiss, kuram šis bija otrais panākums sacensībās pēc uzvaras pirmdien otrajā posmā. Viņš distanci pieveica četrās stundās, trīs minūtēs un 44 sekundēs.

Otrais palika francūzis Antuāns Meū, atpaliekot par divām minūtēm un 21 sekundi, bet trešo vietu ieguva slovāks Stefans Svitko, finišējot 2:33 minūtes aiz Praisa. Visi trīs uz goda pjedestāla tikušie brauc ar KTM motocikliem.

Kopvērtējumā līderpozīcijas saglabāja portugālis Paulu Gonsalevšs (Honda), kurš posmā ieņēma 12.vietu, uzvarētājam zaudējot gandrīz deviņas minūtes. Gonsalvešs par minūti un 45 sekundēm apsteidz Svitko, bet uz trešo vietu pakāpās Praiss, kuru no līdera šķir minūte un 47 sekundes.

Jau ziņots, ka Dakaras rallijreida pirmajās dienās organizatoriem nācās rēķināties ar dažādām likstām. Sestdien prologā ķīniešu autosportistes Guo Meilinas vadītais Mini spēkrats ietriecās skatītājos, savainojot 13 cilvēkus. Savukārt slikto laika apstākļu dēļ pirmdien tika atcelts pirmais posms, bet nākamajos divos posmos šī paša iemesla dēļ ievērojami tika samazināta distance.

Kopumā šogad rallijreidā iecerēti 12 posmi, no kuriem pēdējais notiks 16.janvārī.

Dakaras rallijreids, kurā arī šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, astoto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi