Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvieši atgriežas īstajā Dakaras rallijā

Latvijas rallijreidu komanda pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezīsies Āfrikā, lai jau pavisam drīz piedalītos tur notiekošajās “Africa Eco Race” sacensībās, kas ved pa vēsturisko Dakaras rallija maršrutu.

Jau kopš 2009. gada leģendārā Dakara rallija norises vieta ir pārcelta uz tālo Dienvidameriku. Šajā pašā gadā arī dzima “Africa Eco Race” bezceļu autosacīkstes, kas faktiski ir tas pats vecais Dakaras rallijs, vienīgi ar mazāk garu un spožu dalībnieku sarakstu. Slavenākais “Africa Eco Race” dalībnieks nenoliedzami ir divkārtējais Dakaras rallija čempions Žans-Luī Šlesērs.

“Mūsu komanda šoreiz nepiedalīsies Dakaras rallijā Dienvidamerikā, tā vietā aizvadot “Africa Eco Race”, vortālam F1.LV apstiprināja komandas pārstāvis Kristaps Dambis. “Uz tām mūs aktīvi aicināja gan organizatori, gan “patrons” Žans-Luī Šlesērs, gan mūsu beļģu klients Žans Žaks Radelē, kuram Marokā pieder “OSCar” automašīna. Viņš bija plānojis startēt mūsu komandas sastāvā, bet diemžēl nesanāca savākt nepieciešamo finansējumu.”

Dambis turpina: “Tātad mēģināsim apliecināt elektriskās piedziņas “OSCar eO” varēšanu arī oriģinālajos Dakaras rallija ceļos. Elektriskajai mašīnai uzlabojumi ir tikai dažās niansēs, jo “Silk Way” rallijā viss darbojās lieliski. Faktiski “OSCar eO” vairs tiek tikai uzturēts, nevis attīstīts, jo inženieri ir aizņemti ar jauniem projektiem.”

Komandas sastāvs būs tāds pats kā iepriekšējā Dakaras rallijā. Elektriskās piedziņas “OSCar” pilotēs Māris Saukāns, bet krievu pilots Antons Grigorovs vadīs otru automobili, kas apgādāts ar benzīnmotoru.

“Africa Eco Race” norisināsies no 28. decembra līdz 9. janvārim, ar startu Francijā un finišu Senegālas galvaspilsētā Dakarā.

Savukārt lietuviešu rallija pilots Benedikts Vanags ar “OSCar” automašīnu pirmo reizi karjerā plāno piedalīties Dienvidamerikā notiekošajā Dakaras rallijā, kas startēs janvāra sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi