Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Jonass uzvar pasaules čempionāta Beļģijas posma kvalifikācijā

Latvijas šī brīža labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass no Red Bull KTM Factory Racing komandas sestdien Beļģijā izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta 14.posma kvalifikācijas sacensībās MX2 klasē, kamēr Kārlis Sabulis ierindojās 30.pozīcijā.

Jonass, kurš ir MX2 klases šīs sezonas kopvērtējuma līderis, kvalifikācijā pēc desmit veiktiem apļiem par divarpus sekundēm apsteidza francūzi Benuā Paturelu, bet trešais bija šveicietis Žeremijs Sīvers.

Tikmēr Sabulis, kurš piedalās savā šosezon otrajā pasaules čempionāta posmā, Jonasam zaudēja apli, ieņemot 30.pozīciju.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pirms 14.posma sacensībām līderim Jonasam ir 548 punkti. Ar 501 punktu seko Sīvers, bet trešais ar 403 punktiem ir dānis Tomass Kjērs Olsens, kurš kvalifikācijā bija piektais.

Jonass šosezon triumfējis sešos no 13 aizvadītajiem posmiem un bijis labākais 12 braucienos. Līdz šai sezonai latvietis pasaules čempionātā bija spējis uzvarēt tikai vienā braucienā, kā arī ne reizi nebija triumfējis posma summā.

Pērn Jonass smadzeņu satricinājuma dēļ priekšlaicīgi noslēdza sezonu. Neskatoties uz nestartēšanu vairākos sezonas beigu posmos, Latvijas motokrosists izcīnīja piekto vietu kopvērtējumā pasaules čempionātā MX2 klasē. Savukārt 2015.gadā viņš bija pasaules vicečempions.

Tikmēr Sabulis pirms mēneša atgriezās trasē pēc maijā piedzīvota kritiena, kurā sportists lauza abas rokas. Šo sezonu viņš iecerējis pavadīt Eiropas čempionātā, pārstāvot "Astes4-Tesar" komandu, bet veiksmīga snieguma gadījumā viņš nākamgad varētu startēt kādā no Yamaha vienībām jau pasaules čempionātā.

Savukārt prestižākajā MXGP klasē kvalifikācijā uzvarēja Jonasa komandas biedrs Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, otrais bija itālis Antonio Kairoli, bet trešo vietu ieņēma slovēnis Tims Gajsers.

Kopvērtējumā līderim Kairoli ir 523 punkti, ar 431 punktu seko beļģis Klemāns Desaijs, kurš kvalifikācijā bija devītais tieši aiz talantīgā lietuvieša Armīna Jasikoņa. Tikmēr MXGP klases debitants Herlingss ar 418 punktiem ieņem trešo pozīciju.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi.

Turpat Lommelā norisinās arī Eiropas čempionāta posms 125 kubikcentimetru klasē (EMX125), kurā Rainers Žuks pirmajā braucienā ieņēma 23.vietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Pretinieki šodien bija krietni labāki

Vācijas izlase Latvijas hokejistus trešdien pasaules čempionātā uzvarējusi pelnīti, jo šoreiz bijusi krietni pārāka, pēc sagrāves pasaules čempionāta ceturtajā spēlē sarunā ar žurnālistiem sacīj...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi