Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Igauņu pilots Plangi Kurzemes rallijā līderpozīcijā pēc pirmās dienas

Uzvarot trijos no pirmajiem četriem ātrumposmiem, igauņa Sīma Plangi (Mitsubishi Lancer Evo X) ekipāža pēc pirmās dienas izvirzījusies līderpozīcijā rallijā Kurzeme, kas ir Latvijas autorallija čempionāta (LRČ) sestais posms.

Pēc pirmās dienas Plangi ekipāža par nepilnām astoņām sekundēm apsteidz Jāņa Vorobjova un Andra Mālnieka (Mitsubishi Lancer Evo X) ekipāžu, bet 13 sekundes atpaliek Jānis Berķis un Edgars Čeporjus (Mitsubishi Lancer Evo IX).

"Mēs esam braukuši šo ralliju pietiekami daudz reižu, līdz ar to ceļi ir visnotaļ pazīstami. Svarīgākais mums ir finišēt, jo nepieciešami punkti Latvijas čempionāta kopvērtējumā, kur ir iekrāts labs pārsvars pār Vorobjovu. Tas nedaudz atvieglo uzdevumu, taču tāpat jāturas uz ceļa," organizatori citē Plangi.

"Esam uzņēmuši labu tempu, un rīt gaidāma aizraujoša cīņa. Dienas noslēgums gan nedaudz neizdevās, jo trešajā ātrumposmā par vēlu sabremzējāmies un ieskrējām roterī, bet ceturtā ātrumposma startā ieskrējām grāvī," komentējis Mālnieks.

Viens no sacensību favorītiem, ASRT komandas vadītājs Mārcis Ķenavs ar stūrmani Gati Cimdiņu, trešajā ātrumposmā kļūdījās un uzmeta kūleni, pēc kura no sacensībām bija spiests izstāties. Pēc aizvadītiem diviem ātrumposmiem šī ekipāža atradās ceturtajā vietā rallija kopvērtējumā.

Līderpozīcijā LRČ1 klasē pašlaik ir Berķa ekipāža, LRČ2 vērtējumā pirmo vietu ieņem Plangi, bet LRČ3 ieskaitē, kur sportisti startē ar priekšējās piedziņas automašīnām, pirmais ir Latviju pārstāvošais 14 gadus vecais somu talants Kalle Rovanpera ("Citroen C2R2 MAX").

LRČ2 klasē trešajā vietā pēc pirmās dienas atrodas Mārtiņš Svilis un Ivo Pūķis, kuri rallija testa ātrumposmā piedzīvoja dramatiskus notikumus - pie ātruma 170 km/h automašīnai trases līkumā salūza stūres mehānisma zobrats un ekipāža noskrēja no ceļa. Tikai laimīgas sakritības dēļ tehnika necieta un sportisti varēja stāties uz starta piektdienas pēcpusdienā.

Zīmīgi, ka Plangi ekipāža uzvarējusi visos šīs sezonas Latvijas čempionāta etapos.

Sestdien gaidāmi vēl astoņi etapi. Organizatori sestdienu skatītājiem rekomendē sākt ar Skandi Motors lielo tramplīnu vai kādu no Liepajniekiem.lv skatu punktiem, pēc kura var doties uz Radio Skonto Vecpils krosa trasi, kur plkst.11 startēs pirmā rallija dalībnieku automašīna ātrumposmā Radio Skonto. Turpat plkst.12.30 ar dalībnieku parādi sāksies azartiskākais sacensību notikums - rallija leģendu cīņa

Pēc leģendu cīņas varēs doties turpat netālu uz Vecpils centru, kur varēs vērot ātrumposma LDz Cargo pēdējos metrus (baznīcas kalns un tramplīns pāri ceļam), vai arī braukt uz Liepāju. Liepājā plkst.14 savus finālbraucienus sāks labākie ielas motociklu triku meistari, bet Tirdzniecības kanālā izšķirošās cīņas aizvadīs ātrumlaivu piloti. Plkst.16.30 pilsētas ātrumposma trasē sāksies rallija leģendu treniņbraucieni, savukārt plkst.17.30 starts tiks dots rallija pēdējam ātrumposmam Liepājas osta.

Sacensības pilsētas trasē noslēgsies ar rallija leģendu finālbraucieniem plkst.19 un apbalvošanas ceremoniju plkst.19.45.

Latvijas autorallija čempionātā šosezon ieplānoti astoņi posmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi