Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

FOTO: Al-Atija pēc uzvaras vēl vairāk pietuvojas triumfam Dakaras rallijreidā

Mini komandas braucējs Nasers Al-Atija no Kataras trešdien uzvarēja jau ceturtajā leģendārā Dakaras rallijreida posmā, tuvojoties triumfam kopvērtējumā.

Al-Atija, kurš iepriekš par Dakaras čempionu tika kronēts pirms četriem gadiem, 371 kilometru garajā desmitajā ātrumposmā vieglo automobiļu klasē par 35 sekundēm apsteidza savu komandas biedru Orlando Terranovu no Argentīnas.

Šī Mini braucējiem bija jau devītā uzvara šogad.

Savukārt trešais posmu noslēdza Saūda Arābijas sportists Jazīds Alraži, kurš brauc ar Toyota.

"Šī nebija viegla diena. Šķiet, pēdējās dienās bija lijis, kas palielināja bedres trasē," pauda Al-Atija, kurš 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzu šaušanā apaļajā stendā.

Kopvērtējumā tagad Al-Atija jau par 28 minūtēm un 22 sekundēm apsteidz Toyota braucēju Žinelu de Vilje no DĀR, kurš vairs īpaši netic iespējai triumfēt rallijreidā.

"Mums bija mierīga diena. Neveicu pārāk lielu spiedienu, īpaši pēc tam, kad redzējām, kas noticis ar Nani Romu," pauda 42 gadus vecais de Vilje, kurš sacensībās triumfēja 2009.gadā. "Nasers ir pārāk tālu priekšā, un nav jēgas riskēt. Mēs nebūsim spējīgi noķert, ja vien viņš nepieļauj kļūdu, kas var gadīties."

Pašreizējais čempions spānis Roma no Mini, kurš gan cerības uz augstu vietu kopvērtējumā šogad zaudēja jau pirmajā posmā, trešdien piedzīvoja smagu avāriju, tomēr traumas neguva.

Tikmēr motociklu trasē trešdien jau trešo panākumu šogad guva spānis Hoans Barreda (Honda), kuram gan cerības uz uzvaru kopvērtējumā zuda pirmdien, kad viņš mehānisku problēmu dēļ zaudēja vairāk nekā četras stundas. Trešdien viņš par minūti un 39 sekundēm apsteidza pašreizējo Dakaras čempionu Marku Komu no Spānijas (KTM), bet vēl 18 sekundes zaudēja portugālis Rubens Farija (KTM).

Četrkārtējais čempions Koma savu pārsvaru palielinājis par gandrīz divām minūtēm un tagad tuvāko sekotāju portugāli Po Gonsalvesu no Honda komandas apsteidz par septiņām minūtēm un 35 sekundēm.

Savukārt trešajā vietā esošais Pavlo Kintanilja no Čīles (KTM), kurš uzvarēja pirmdienas posmā, jau zaudē 32 minūtes.

Šogad rallijreida dalībniekiem jāsacenšas aptuveni 9000 kilometru sacensībās, kuru maršruts vijas caur Argentīnu, Čīli un Bolīviju. Sacensību noslēgums gaidāms sestdien Buenosairesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi