Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Dakaras rallijā ar Dambja būvēto OSCar startēs lietuvieši

Janvārī gaidāmajā 2013. gada Dakaras rallijā Dienvidamerikā nepiedalīsies neviens pārstāvis no Latvijas, taču uz starta ar Ogrē tapušu “OSCar O3″ sacīkšu auto startēs lietuviešu ekipāža.

Lietuvieši startēs auto un moto klasēs

Rallija pilots Benedikts Vanags ir labi pazīstams arī latviešiem, jo vēl 2011. gadā piedalījies vairākos Latvijas čempionāta posmos. Šogad Vanags Zviedrijā aizvadīja savu pirmo ralliju WRC čempionātā, bet jau janvārī piedzīvos debiju Dakaras rallijā ar “OSCar O3″. Vanagam gan viens no pēdējiem starta numuriem #458.

Lietuva būs pārstāvēta arī motociklu klasē, kur ar “Yamaha WR450F” uz starta stāsies Igars Gintauts. Viņam piešķirts kārtas numurs #80.

Automobiļu klasē favorīti “X-Raid” komanda

Arī šajās sacensībās par favorītiem nenoliedzami uzskatāma vācu komanda “X-Raid”, kas startēs ar “Mini” sacīkšu spēkratiem. Vienību pārstāvēs 2012. gada Dakaras rallija uzvarētājs Stefans Petransels, kā arī Nani Roma, Kšištofs Holovčiks un Leonīds Novitskis. Jādomā, ka par pirmo trijnieku cīnīsies arī Karloss Sainss un Nasers Al-Atija, kas atkal apvienojušies vienā komandā “Qatar Red Bull” un startēs ar pilnīgi jauniem bagijiem, kā arī Žinels de Viljē un Lucio Alvarezs ar “Toyota” spēkratiem. Interesantus rezultātus varam sagaidīt arī no Erika Vigoro, Gvilhermes Spinelli, Kristiana Laveljē un Matiasa Kāla. Diemžēl dalībnieku sarakstā nav atrodams Robijs Gordons.

Moto klasē turpināsies Komas un Desprē duelis?

Ilggadējo Dakaras rallija konkurentu Marka Komas un Sirila Desprē starpā duelēšanās visticamāk turpināsies arī šoreiz. KTM braucējiem konkurenci mēģinās sastādīt jaunās “Honda” rūpnīcas komandas pārstāvis Elders Rodrigess, kurš iepriekšējos divus gadus finišēja trešais. Jāpiemin arī Paulo Gonsalvešs, Hoans Barreda, Hordi Viladoms, Franss Verhovens, Olivers Peins, Davids Kasto un Davids Fretiņjē.

Raibs dalībnieku sastāvs un jauns maršruts

Kopumā startam Dakaras rallijā pieteikti 459 sacīkšu spēkrati četrās klasēs – moto, auto, smao auto un kvadriciklu, turklāt pirmo reizi sacensību vēsturē uz starta stāsies dalībnieki no 53 dažādām valstīm, kas ir jauns rekords. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm, šoreiz sacensība norisināsies virzienā no ziemeļiem uz dienvidiem, kas nozīmē, ka jau sacensību pirmajās dienās būs jācīnās pa kāpām, bet tuvojoties finišam vairāk nāksies braukt pa ātrajiem līdzenumiem.

Šobrīd sacīkšu tehnika no Le Havre ostas Francijā uzsāk garo ceļu uz Dienvidameriku. Sacensību starts tiks dots 5. janvārī Peru galvaspilsētā Limā, pēc tam tiks šķērsota Argentīna, bet finišs sasniegts 20. janvārī Čīles galvaspilsētā Santjago.

Dakaras rallija dalībnieku saraksts >>

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi