Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baumanis sezonas pirmajā Eiropas čempionāta posmā sasniedz finālu

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis šajā nedēļas nogalē Ungārijā sasniedza Eiropas čempionāta pirmā posma finālu, informē autosportists pārstāvji.

Baumanis pirms šīs sezonas pievienojās "Hansen Motorsport" meitaskomandai "#YellowSquad" un startē "Euro RX1" klasē ar "Peugeot 208" spēkratu.

Kvalifikācijas pirmajā braucienā Baumanis sestdien piekāpās vien zviedram Antonam Marklundam, bet kopējā ieskaitē viņš bija trešais. Dienas otrajā kvalifikācijas kārtā latvietis veica lielisku startu un nonāca sava brauciena vadībā, nosargājot to līdz finišam. Summā Baumanis pakāpās par vienu pozīciju, noslēdzot dienu labāko trijniekā kopā ar Marklundu un Enco Idi. 

Startējot vienā braucienā, Marklunds palika nepārspēts arī pēdējā kvalifikācijā, tomēr stabilitāte visu piecu apļu garumā ļāva Baumanim būt pašam ātrākajam starp pārējiem braucējiem, par vairāk kā divām sekundēm pieveicot tuvāko sekotāju Idi.

Eiropas čempionāta nedēļas nogales formātu šosezon papildinājusi progresa kārta. Lieliskais ātrums kvalifikācijā ļāva izvēlēties izdevīgāko starta pozīciju. No iekšmalas Baumanis izbrauca pirmo pagriezienu vadībā un pakāpeniski palielināja savu pārsvaru, droši iekļūstot pusfinālā.

Dānis Ulriks Linnemans ar jaunu riepu komplektu pusfināla startā no ārmalas nonāca vadībā. Baumanis, startējis ar jau lietotām riepām, bija acīmredzami ātrāks, cenšoties atrast apdzīšanas izdevību. Virsroku latvietis guva, veicot savu "džokera" apli pirms Linnemana. Izbraucis pēdējos apļus bez kļūdām, Baumanis ļoti ciešā cīņā izrāva uzvaru pusfinālā.

Finālā startējot no vidus, Baumanis tika iespiests starp konkurentiem. Marklunds izbrauca pirmo apli kā līderis, bet Baumanis iestrēga aiz Ides un Linnemana. Dažu līkumu laikā tika apsteigts tobrīd trešajā vietā braucošais Linnemans. Taču, turbīnas izraisītā jaudas zuduma dēļ pozīciju nebija iespējams nosargāt un finišā Baumanim ceturtā vieta.

Baumanis pērn startēja "Euro RX1" klasē "ESmotorsport" sastāvā. Mājas posmā Rīgā viņš svinēja uzvaru, bet čempionāta kopvērtējumā ieņēma trešo vietu.

Eiropas čempionāta RX1 ieskaitē šosezon paredzēti seši posmi, viens no tiem septembra sākumā Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi