Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Autosportists Caune PČ posmā rallijreidā startēs kopā ar slaveno somu Gardemeisteru

No 20.- 22.februārim Krievijā, Karēlijas republikā, norisināsies Pasaules čempionāta posms rallijreidā Baja Russia – Northen Forest. Šīs ir vienīgās čempionāta sacensības, kas norisinās ziemas apstākļos. Šogad pirmo reizi rallijreida čempionātā piedalīsies arī latviešu autosportists Krišjānis Caune kopā ar 2005.gada ceturto ātrāko rallija braucēju pasaulē – Toniju Gardemeisteru (Somija).

Ekipāža pārstāvēs Re Autoclub komandu no Latvijas. Gardemeisters un Caune sacensībās startēs ar T1 klases Mitsubishi MPR 107 automašīnu, ar kuru pagājušajā gadā cits Somijas pilots Jouni Ampuja izcīnija uzvaru, pārstāvot šo pašu Latvijas komandu – Re Autoclub.

Tonijs Gardemeisters ir pasaules rallija čempionāta dalībnieks, pārstāvējis tādas komandas kā Mitsubishi, Ford, Škoda, Seat un Suzuki. Trīs reizes kāpis uz goda pjedestāla, kā arī izcīnijis 16 uzvaras ātrumposmos pasaules rallija čempionātā. 2012.gadā viņš sāka startēt rallijreida sacensībās ar Mitsubishi markas automašīnu, taču Silk Way Rally sacensību laikā guva nopietnu muguras traumu, kas liedza viņam pilnvērtīgi startēt sacensībās.

"Kad komanda man izteica piedāvājumu, sākotnēji to neuztvēru nopietni. Pēc pāris minūtēm, turpinot sarunu, sapratu – viņi nejoko! Šīs sacensības man nācās saskaņot ar savu darba devēju, un esmu pateicīgs par atbalstu. Šobrīd jūtu lielu uzticību sev gan no komandas, gan no Tonija Gardemeistera, un es darīšu visu, lai sacensībās pierādītu, ka bija vērts man uzticēties!” komentē Krišjānis Caune.

"Esmu braucis ziemā, tas nebūs nekas jauns. Bet pēc muguras traumas, kuru ieguvu 2012.gadā, neesmu piedalījies nopietnās sacensībās. Šī būs pirmā reize pēc atgriešanās. Esmu fiziski gatavs, būšu ātrs, lai būtu labs rezultāts, bet neskriešu kā traks. Domāju, ka šīs sacensības būs labs ieguvums gan man, gan Latvijas komandai," tā Tonijs Gardemeisters.

RE Autoclub ir Latvijas autosporta komanda ar vairāk kā 20 gadus ilgu sacensību pieredzi. Komanda ar atzīstamiem panākumiem ir piedalījusies neskaitāmos Pasaules kausa posmos rallijreidā, gūstot ievērību Pasaules vadošo sportistu un autorūpnīcu komandu vidū. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi