Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Argentīnietis Terranova svin otro uzvaru Dakaras posmos

Argentīnas autosportists Orlando Terranova, kurš brauc ar Mini, otrdien triumfēja leģendārā Dakaras rallijreida trešajā posmā vieglo automobiļu ieskaitē, kas viņam turklāt bija jau otrais panākums šogad.284 kilometrus garajā ātrumposmā Terranova par minūti un 51 sekundi apsteidza Toyota braucēju Žinelu de Viljēru no DĀR, kurš otrais bijis visos trijos līdz šim aizvadītajos ātrumposmos.

Savukārt vēl minūti lēnāk distanci veica Saūda Arābijas sportists Jazīds Alraži, kurš arī brauc ar Toyota.Šogad Dakaras rallijreidā atgriešanos pēc 25 gadu pārtraukuma piedzīvo Francijas autobūves kompānija Peugeot, kuru pārstāv pieredzējušie spānis Karloss Sainss un franču autosporta leģenda Stefans Peterhansels. Viņi šoreiz izcīnīja attiecīgi ceturto un septīto vietu.Kopvērtējumā līderpozīciju saglabā Mini komandas braucējs Nasers al Atija no Kataras, kurš šoreiz bija piektais, par piecām minūtēm un 18 sekundēm apsteidzot de Viljēru. Savukārt uz trešo pozīciju pakāpies Terranova.Motobraucēju ieskaitē negaidītu uzvaru guva austrietis Matīass Valkners (KTM), kurš 2012.gadā kļuva par pasaules čempionu motokrosā MX3 klasē. Viņam sekoja komandas biedrs KTM rindās un pašreizējais čempions Marks Koma, kā arī kopvērtējuma līderis Hoans Barreda no Honda."Pieļāvu pāris nelielu kļūdu, jo trase bija grūta, ar daudz akmeņu, tomēr kopumā bija diezgan labi," pauda Valkners. "Šis ir mans pirmais rallijs, un ceru, ka varēšu to izbaudīt."Kopvērtējumā Barreda par piecām minūtēm un 33 sekundēm apsteidz komandas biedru Paulu Gunkalvešu no Portugāles, bet viņiem seko Valkners un Koma.Šogad rallijreida dalībniekiem jāsacenšas aptuveni 9000 kilometrus garās sacensībās, kas vijas caur Argentīnu, Čīli un Bolīviju. Sacensību noslēgums gaidāms 17.janvārī Buenosairesā.Arī šogad sportisti sacenšas 13 ātrumposmos.Dakaras rallijreids, kurā šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, septīto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi