Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Al-Atija rallijreidā Dakara izcīna uzvaru arī ceturtajā posmā

Kataras autosportists Nasers Al-Atija trešdien vieglo automobiļu klasē izcīnīja uzvaru jau trešajā rallijreida Dakara posmā pēc kārtas.

Al-Atija 337 kilometru garajā ceturtajā posmā ar "Toyota" spēkratu finišu sasniedza pēc divām stundām 35 minūtēm un 29 sekundēm. 11 sekundes uzvarētājam atpalika kopvērtējuma līderis Stefans Petransels ("Mini"), kurš rallijreidā uzvarējis 13 reizes un ieguvis iesauku "Misters Dakara".

Trešo vietu izcīnīja Al-Atija komandas biedrs "Toyota" vienībā Henks Leitgans no Dienvidāfrikas, kurš atpalika par pusotru sekundi.

"Šis nebija viegls posms," pēc trešās uzvaras šī gada rallijreidā teica Al-Atija. "Pieļāvām kļūdu, kas mums maksāja minūti. Bijām teju vai vienīgie, kuriem gadījās kļūda, tomēr spējām ātri atgriezties trasē."

Tikmēr Petransels norādīja, ka šis etaps bijis ļoti sīvs līdz pat finiša taisnei.

Pagājušā gada čempions Karloss Sainss ("Mini") uzvarētājam zaudēja divas minūtes un 56 sekundes. Sportists dienu iepriekš pamatīgi kļūdījās maršruta izvēlē, taču trešdien atguva svarīgas minūtes un uzlaboja pozīcijas kopvērtējumā.

Pēc četriem etapiem līderis ir Petransels, kurš par četrām minūtēm un 58 sekundēm apsteidz Al-Atiju, bet vēl 36 minūtes un 19 sekundes zaudē Sainss.

Tikmēr motociklu sacensībās uzvaru svinēja Hoans Barreda ("Honda") no Spānijas, kurš finišēja ar laiku divas stundas 46 minūtes un 50 sekundes. Viņš par piecām minūtēm un 57 sekundēm apsteidza Botsvānas pārstāvi Rosu Branču ("Yamaha"). Trešais ar sešu minūšu un deviņu sekunžu deficītu bija austrālietis Daniels Sanderss (KTM).

Barreda šogad uzvarējis jau divos posmos.

"Šis bija vēl viens lielisks posms. Vakardienas rezultāta dēļ startēju vēlu, bet tas nav nekas jaunas "Dakara" rallijreidam. Vai nu esi priekšā, vai tālu aizmugurē," pauda uzvarētājs Barreda.

Sportistiem rallijreidā motociklu klasē ļauts izmantot sešas riepas. Barreda neslēpa, ka trīs no tām jau ir nolietotas.

"Viena no riepām, kas tika lietota šodien, jau ir krietni nolietojusies. Tās nav labas ziņas, jo biju plānojis ar to braukt vēl trīs dienas," skaidroja spānis.

Kopvērtējuma līderis motociklu klasē ir francūzis Savjē de Sultrē, kurš trešdien ar septiņu minūšu un 19 sekunžu deficītu ierindojās piektajā vietā. Otro pozīciju ar 15 sekunžu deficītu ieņem Barreda, bet trešais ir Brančs, kurš zaudē nepilnas četras ar pusi minūtes.

Ceturtdien sportistiem priekšā 485 kilometrus gara distance. Starts posmam tiks dots Rijādā. Organizatori jau paziņojuši, ka distancē gaidāmas smilšu kāpas un arī akmeņi. 

"Dakaras" rallijreids norisinās 43.reizi, un otro reizi pēc kārtas tās notiek Saūda Arābijā. Rallijreids prologa un 12 posmu garumā noslēgsies 15.janvārī Džidā.

Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja Spānijas autosportists Karloss Sainss ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca Rikijs Breibeks no ASV ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens pagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju, izraisot cilvēktiesību organizāciju dusmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi