Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Zviedrijas hokejisti kā pirmie sasniedz olimpisko finālu

Kā pirmie olimpiskā hokeja turnīra finālu piektdien Sočos sasniedza Zviedrijas hokejisti, 2006.gada olimpiskā fināla atkārtojumā uzveicot Somiju - 2:1 (0:0; 2:1; 0:0).

Lai gan Somijas izlasei pirmajā periodā bija divas iespējas spēlēt vairākumā, tostarp piecatā pret trim, rezultātu atklāt neizdevās. To mača 27.minūtē gan paveica somu veterāns Olli Jokinens, tomēr turpmāko 10 minūšu laikā Kari Lehtonenu Somijas vārtos pārspēja vispirms Lui Eriksons, bet tad vairākumā arī rezultatīvais aizsargs Eriks Karlsons, vadībā jau izvirzot zviedrus. Mača turpinājumā neviena no komandām vārtus vairs neguva, tādējādi finālu sasniedzot Zviedrijai. Somiem nepalīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju.

Uzvarētāju vārtsargs Henriks Lundkvists tika galā ar 25 no 26 somu raidījumiem. Tikmēr somu otrais numurs Lehtonens (pamatvārtsargs Tūka Rasks slimības dēļ nespēlēja) atvairīja 23 zviedru metienus.

Abas komandas tikās arī pērnā Pasaules čempionāta pusfinālā - arī toreiz ar 3:0 pārāki izrādījās zviedri, pēc tam kļūstot par turnīra uzvarētājiem.

Zviedrijas hokejisti par olimpiskajiem čempioniem kļuvuši divkārt (1994, 2006), tāpat divreiz piekāpušies finālā un četras reizes tikuši pie bronzas godalgām. Pirms četriem gadiem Vankūverā tikai 5.vieta, kamēr somi izcīnīja bronzu. To paveikt viņiem būs iespēja arī Sočos.

Iepriekš Somijas izlase ceturtdaļfinālā ar 3:1 sarūgtināja mājiniekus krievus, bet Zviedrija ar 5:0 pārspēja turnīra pārsteigumu Slovēniju.

Spēle par bronzu starp Somiju un ASV notiks sestdien, bet lielais fināls Zviedrija - Kanāda svētdien plkst.14 pēc Latvijas laika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi