Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Zembergs par Latvijas distanču slēpotājiem: Neslīdēs, kamēr strīdēsies

Biezai ādai, tautas valodā runājot, jābūt sportistiem, kuri uz olimpiskajām spēlēm izlēmuši doties Latvijas slēpošanas izlases komandā. Jau ierasts, ka pēc katrām ziemas spēlēm kritikas bultas lido slēpotāju virzienā. Lielā mērā pamatoti, bet, novērtējot katra iespējas un profesionālismu, būtu jāizsver, vai visi liekami uz vieniem - peļamajiem svariem?

Armijas kapteine Inga Dauškāne jau pirms došanās uz spēlēm neslēpa, ka pēc karjeras beigšanas militārajā pieccīņā izvirzījusi mērķi nokļūt olimpiādē un ar kvalificēšanos Sočiem to arī sasniegusi. Ja dienestu armijā var savienot ar treniņiem, pēc kuriem var kvalificēties spēlēm, kāpēc gan šādu iespēju neizmantot? Zinot, ka Dauškāne aktīvi darbojas arī Latvijas Slēpošanas savienībā, drīzāk viņai var pārmest to, kāpēc šajā sporta veidā nepārtraukti notiek rīvēšanās un kāpēc nav skaidras nākotnes vīzijas. Slēpotāji no Starptautiskās federācijas (FIS) katru gadu saņem prāvu naudas summu, pat pāri par 100 000 eiro. Nauda kontā ieplūst gada otrajā pusē, kas sarežģī sezonas plānošanas darbu, taču nav bijis tā, ka nauda aizplūstu kasei garām.

Pirms pāris gadiem slēpotāji sarosījās un izveidoja vienotu komandu. Par treneri tika pieaicināts bijušais biatlonists Jēkabs Nākums. Realitāte ir tāda, ka ar Nākumu uz nesaprašanās takas pirmā uzkāpa Dauškāne, bet pēdējā sagatavošanās posmā arī vīriešu komandas līderis Arvis Liepiņš vairāk esot vadījies pēc saviem, nevis trenera plāniem. Kuram taisnība, no malas grūti spriest, taču dīvaini, ka iekšējo nesaskaņu dēļ Latvijas izlases galvenais treneris Nākums netika iekļauts olimpiskajā delegācijā.

Atšķirībā no Dauškānes tālejoši nākotnes plāni ir Liepiņam. Tas labi, taču slēpošanai radniecīgo sporta veidu pārstāvji ir nesaprašanā, kāpēc Arvis pēc mačiem neveic tik elementāru lietu kā atsildīšanos un pēc tam sūdzas par smagajām kājām nākošajā dienā. Arī masiera palīdzību Sočos viņš vēl nav prasījis.

Panākt visu ar spītību mūsdienu sportā vairs nav iespējams. Jābūt arī zināšanām vai gudram padomdevējam.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī laikrakstā Diena un portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi