Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vārtsargs galvenais vilcējs

Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionāta ievadā vēsturiska uzvara un sāpīga vilšanās.

Četri izcīnīti punkti pēc divām spēlēm nav slikts rādītājs, taču to izcīnīšanas kārtība izrādījās pretēja iepriekšējo gadu rezultātiem. Latvijas hokeja valstsvienība pasaules čempionāta (PČ) pirmajā spēlē pārspēja Kanādu ar 2:0. Tā bija pirmā uzvara pār kanādiešiem, kas Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangā ieņem 1. vietu. Nākamajā dienā mājiniekus piezemēja Kazahstāna (16. v. rangā) – 2:3 zaudējums pēcspēles metienu sērijā. Latvijai tas bija pirmais klupiens pret Kazahstānu PČ.

Nebūtu gan īsti pareizi apgalvot, ka spēļu rezultāti pārsteidz. Pirms čempionāta jau izskanēja pieņēmums, ka tik laba iespēja pirmo reizi uzveikt hokeja lielvalsti Kanādu tuvākajā nākotnē var arī nebūt. Kanādiešiem sastāvā šoreiz nav spilgtu izpildītāju, un to labi varēja redzēt laukumā, turklāt bez aizvadītas pārbaudes spēles no pusvārda sapratni laukumā grūti rast. Kanāda uzbruka bez izdomas, taču jebkurā gadījumā spēles pirmā zvaigzne bija Latvijas izlases vārtsargs Matīss Kivlenieks, kas atvairīja 38 kanādiešu metienus. "Pirmajā periodā Matīss mūs noturēja spēlē," uz acīmredzamo pēc spēles norādīja Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

Pilnībā attaisnojās Kivlenieka kārts izvilkšana. Treneru izvēle gan bija loģiska un pamatota, jo sezonas beigās divas spēles NHL aizvadījušajam Matīsam Ziemeļamerikas spēles stils ir labāk zināms, nekā KHL spēlējošajam Jānim Kalniņam un Šveices virslīgas vārtsargam Ivaram Punnenovam. Spēles otrā zvaigzne arī tālu nav jāmeklē. Uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sarūpēja abus vārtu guvumus. Ļoti svarīgs bija pirmais vārtu guvums jeb "gols ģērbtuvē". Pēc Ķēniņa piespēles Miks Indrašis raidīja ripu Dārsijam Kemperam starp kājsargiem, kad līdz pirmajam pārtraukuma bija palicis mazāk par divām sekundēm. Otrajā vārtu guvumā Ronalds meta no zilas līnijas un vārtu priekšā ripas lidojuma virzienu izmainīja Oskars Batņa. Pirmo reizi PČ Batņa izcēlās ar gūtiem vārtiem, taču pēcāk guva ceļgala savainojumu. Pret Kazahstānu Oskars nespēlēja. Pirmdien viņam paredzēta rūpīgāka medicīniskā apskate. "Uz špricēm" Batņa it kā esot gatavs spēlēt, bet svarīgākās spēles vēl tikai priekšā.

"Pretinieki bija svaigāki un labāk slidoja, ātri iespiežot mūs aizsardzības zonā. Pārāk daudz laika pavadījām savā zonā, taču nedevām viņiem arī daudz iespēju, turklāt labi vārtos spēlēja Kivlenieks. Tā ir lieliska komanda, kas vairākus gadus ir saspēlējusies KHL. Varēja redzēt, ka komandas kodols ir saspēlējies vairāku gadu garumā," Hārtlijs pēc 2:3 zaudējuma "bullīšos" Kazahstānai priekšplānā izvirzīja pretinieku labo spēli. Situācijas glābšanai Latvijas spēlētāji izmantoja pārmetienus. Pēc viena no tiem Kazahstāna uzvarēja iemetienā un no vārtu priekšas panāca 2:2 izlīdzinājumu. Mārtiņš Karsums izteica pārmetumus līnijtiesnesim, bet šādās reizēs pēc vārtu guvuma soģi savu lēmumu nemaina. Pēcspēles metienus Latvijas izlasei realizēja Miks Indrašis, Lauris Dārziņš un Roberts Bukarts. Kazahstānus vārtsargu Ņikitu Bojarkinu neapspēlēja Kaspars Daugaviņš un Rihards Bukarts. Otrajā piegājienā ripu vārtos neiedabūja arī Indrašis, Dārziņš un Roberts Bukarts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi