Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Vācijas hokejisti Latvijai svarīgā mačā uzvar Itāliju; Kanāda zaudē Šveicei

Vācijas hokeja izlase sestdien pasaules čempionāta spēlē ar rezultātu 4:1 (2:1, 2:0, 0:0) apspēlēja Itāliju, kas nozīmē, ka Latvijai vairs nav iespēju jau pirms pēdējās kārtas nodrošināt vietu ceturtdaļfinālā, kamēr Šveices izlase atspēlējās un neļāva piekto panākumu piecos mačos izcīnīt Kanādai.

Ķelnes apakšgrupas cīņā Vācija vadībā izvirzījās ceturtajā minūtē, kad pēc vien sestdienas rītā uz dzimteni atbraukušā Leona Draizaitla un Kristiana Ērhofa saspēles ātrajā uzbrukumā izcēlās otrais no viņiem, bet Itālija izlīdzinājumu panāca vien 47 sekundes vēlāk, kad precīzs bija Mikēle Marketi.

Tomēr turpinājumā Vācija nodrošināja panākumu, izceļoties Matiasam Plahtam, Jannikam Zeidenbergam un Dominikam Kahunam.

Līdz ar to tagad Vācijai un Latvijai ir vienāds punktu skaits, ieņemot ceturto un piekto vietu apakšgrupā. Latvija vēl pirmdien sacentīsies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krieviju, bet, pat uzvarot pamatlaikā, tai vajadzēs vismaz punktu arī duelī ar Vāciju.

LETA jau vēstīja, ka Krievija sestdien ar 6:0 (3:0, 2:0, 1:0) apspēlēja Slovākiju, kamēr pati Latvija kapitulēja trīs minūtes pirms pamatlaika beigām un ar 3:5 (1:0, 2:3, 0:2) piekāpās spēcīgajai ASV valstsvienībai.

A apakšgrupas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 14 punktiem piecās spēlēs atgriezusies Krievija, kam ar 12 punktiem seko ASV izlase, bet pie desmit punktiem tikusi Zviedrija.

Latvijai un Vācijai ir pa deviņiem punktiem, bet pa četriem punktiem ir Slovākijai un Dānijai. Tikmēr Itālija tikusi tikai pie viena punkta.

Savukārt Kanāda pamanījās ar 2:3 (2:0, 0:0, 0:2, 0:1) piekāpties Šveicei.

Kanādas izlase pirmajās astoņās minūtēs izvirzījās vadībā ar 2:0, kad precīzi bija Raiens O'Reilijs un Mičs Mārners, droši soļojot pretim kārtējai uzvarai, tomēr trešajā trešdaļā trīs minūšu laikā šveiciešiem izcēlās Fabrīss Hercogs un Vensāns Praplans rezultātam kļūstot 2:2 un komandām dodoties pagarinājumā. Savukārt 64.minūtē šveiciešiem uzvaru izrāva Hercogs.

LETA jau vēstīja, ka pirms tam sestdien ļoti svarīgā B apakšgrupas mačā Baltkrievija ar 5:2 (1:2, 4:0, 0:0) apspēlēja Slovēniju. Līdz ar to ir kļuvis skaidrs, ka Baltkrievija saglabās vietu augstākajā divīzijā, bet slovēņiem nāksies to atstāt.

Tikmēr Somijas valstsvienība ielaida vārtus pamatlaika noslēdzošajā minūtē, tomēr pagarinājumā ar 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) apspēlēja Norvēģiju.

Kopvērtējumā līdere ar 13 punktiem piecās spēlēs joprojām pasaules čempione Kanāda, uz otro vietu ar 11 punktiem pakāpusies Šveice, desmit punktus savākusi Čehija, bet attiecīgi deviņi, astoņi un septiņi punkti ir Somijai, Norvēģijai un Francijai.

Tikmēr četrus punktus guvusi Baltkrievija, bet kopvērtējumu ar punktu noslēdz Slovēnija.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi