Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

U-20 hokeja izlases sastāvu dalībai PČ veido ar uzsvaru uz aizsardzību

Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns komandas sastāva komplektēšanā dalībai U-20 pasaules čempionātā spēlētājus lielākoties izvēlējās pēc viņu prasmēm aizsardzībā.

Miļuns piektdien nosauca 21 spēlētāju, kas dosies uz Kanādu, taču komandas galīgais sastāvs kļūs zināms tikai aiz okeāna. Kanādā izlasei pievienosies četri spēlētāji - Teodors Bļugers, Zemgus Girgensons, Kristiāns Pelšs un Ņikita Koļesņikovs. Pēc pēdējām divām pārbaudes spēlēm divi liekie kandidāti vēl pirms čempionāta sākuma dosies mājās.

Komandas gatavošanās notiek pēc plāna, žurnālistiem teica Miļuns. Par līdz šim smagāko uzdevumu viņš nosauca piecu pretendentu svītrošanu no līdzšinējā kandidātu saraksta. Visi kandidāti ir veseli, un konkurence par vietu sastāvā esot ļoti līdzīga.

Tā kā Latvijas izlase spēlēs spēcīgākajā līmenī, lielāka uzmanība komandā pievērsta aizsardzībai, uzsvēra Miļuns. Ja izlase startētu I divīzijā, sastāvs būtu cits, jo uzsvars tad būtu uz uzbrukumu spēlēs, kurās jāuzvar.

"Noteikti [PČ] būsim jaunākā komanda," sacīja Miļuns. "Taču svarīgs nav spēlētāju vecums vai klubs, bet šābrīža prasmes. Nav savējo un svešo - kandidātu atlase ir maksimāli objektīva," paskaidroja treneris.

Par milzīgu pieredzi jaunajiem spēlētajiem augstākās klases pasaules čempionātu nosauca Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. Viņš piebilda, ka gatavošanās čempionātam bija sarežģīts process arī loģistikas ziņā, meklējot vietu, kur komandai Kanādā pilnvērtīgi gatavoties.

LHF uzdevums izlasei saglabāt vietu augstākajā divīzijā nav nereāls, jo izkritīs tikai pēdējās vietas ieguvēji, uzskata Baldonieks. Viņš sagaida, ka Latvijas izlasei nebūs problēmu sagaidīt komandā hokejistus, kas spēlē Amerikas klubos, jo arī aiz okeāna U-20 pasaules čempionāts ir ļoti respektējams pasākums.

Miļuns piemetināja, ka komanda cer uz cienīgu rezultātu un nevienu spēli nevar sākt ar nolemtības izjūtu. Lai gan ir spēles, kur Latvijai būs mazāk izredžu, pagaidām Miļuns negrib domāt, vai kādā spēlē varētu spēlēt brīvāk, lai koncentrētos nākamajai cīņai.

"Neviens nebrauc zaudēt," uzsvēra Miļuns.

Miļuna palīgs Kanādā būs Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans, taču kanādietis nejauksies ar savu ideju uzspiešanu. No Nolana kā pieredzējuša trenera sagaida padomus no malas, jo ir spēles specifika, ko galvenais treneris var nepamanīt. Turklāt Nolanam ir pieredze hokejā uz cita izmēra Kanādas laukumiem, kur ir atšķirīga spēles maniere un izpildījums.

Nolana uzdevums būs arī vērot iespējamo papildinājumu valstsvienībai, un viņš varēs ar spēlētājiem tikties individuāli. Miļuns teica, ka vēl ir par agru prognozēt, kas no U-20 izlases varētu tikt uz valstsvienību, jo vēl pat nav zināms sastāvs uz U-20 čempionātu. Arī pirmā vārtsarga izvēle vēl ir atlikta, taču Miļuns uzskata, ka diez vai viens vārtu vīrs stāvēs visas spēles. Pašlaik favorīts no vārtsargiem ir Kristers Gudļevskis, bet viņam ir nopietni konkurenti.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas juniori līdz piektdienai Rīgā aizvadīja triju dienu treniņnometni. Latvijas junioriem turpinājumā Kanādas pilsētā Brūksā paredzēta treniņnometne un divas pārbaudes spēles - 20.decembrī ar Čehiju un 22.decembrī ar Dāniju. 23.decembrī pēc pārbaudes spēlēm nosauks divus izlases kandidātus, kuri pasaules čempionātā nepiedalīsies.

Pasaules čempionātam pieteiks 23 spēlētājus - trīs vārtsargus, 12 uzbrucējus un astoņus aizsargus. U-20 pasaules čempionāts notiks no 26.decembra līdz 5.janvārim.

Latvijas izlase grupas turnīru 26.janvārī sāks Kalgari pret Zviedriju, 27.decembrī pretinieki būs slovāki, 29.decembrī - Krievija, bet 30.decembrī - Šveice. Cīņu par medaļām turpinās grupas trīs spēcīgākās komandas, bet divu pēdējo vietu ieguvējas turpinās cīņu par vietas saglabāšanu elitē.

Latvijas U-20 izlases kandidāti

Vārtsargi: Kristers Gudļevskis (HK "Rīga"), Rihards Cimermanis (HK "Juniors"), Elviss Merzļikins (HC "Lugano", Šveice);

Aizsargi: Pauls Zvirbulis (HK "Rīga"), Kristers Freibergs (HK "Rīga"), Artūrs Salija (HK "Rīga"), Krišs Lipsbergs (HK "Rīga"), Edgars Siksna ("Liepājas Metalurgs"), Kristaps Nīmanis ("Red Ducks", Somija), Ņikita Koļesņikovs ( "Blainville-Boisbriand", Kanāda), Krists Kalniņš (HK AIK, Zviedrija), Vladislavs Dudins ("Olimpija", Krievija);

Uzbrucēji: Roberts Lipsbergs (HK "Rīga"), Dāvis Straupe (HK "Rīga"), Ņikita Jevpalovs (HK "Rīga"), Artūrs Kuzmenkovs (HK "Rīga"), Māris Diļevka ("Liepājas Metalurgs"), Juris Ziemiņš (HK "Juniors"), Vitālijs Hvorostiņins ("Vaasas Sport", Somija), Toms Andersons (HC "Bern", Šveice), Kristaps Legzdiņš ("Syrianska" HK, Zviedrija), Zemgus Girgensons ("Dubuque Fighting Saints", ASV), Teodors Bļugers ("Shattuck St. Mary's", ASV), Kristiāns Pelšs (Edmontonas "Oil Kings", Kanāda), Edgars Kļaviņš (AIK, Zviedrija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi