Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Somijas hokeja izlase zaudē punktu mačā ar Norvēģiju

Pasaules hokeja čempionātu ne pārāk veiksmīgi iesākusī Somijas valstsvienība sestdien ielaida vārtus pamatlaika noslēdzošajā minūtē, tomēr pagarinājumā ar 3:2 (0:1, 2:0, 0:1, 1:0) apspēlēja Norvēģiju.

Pirmās trešdaļas beigās Norvēģiju vadībā izvirzīja Annešs Bastiansens, tomēr otrajā periodā Somijas labā atzīmējās Jūso Hietanens un Juliuss Honka, jau izvirzot savu komandu vadībā. Arī pamatlaika pēdējās minūtes ievadā vēl priekšā bija somi, tomēr 29 sekundes pirms beigām, spēlējot sešatā, Norvēģijai neizšķirtu izrāva Andrēass Martinsens.

Somi pirms šī mača bija ārpus ceturtdaļfināla zonas, tāpēc duelis viņiem bija ļoti svarīgs un pagarinājuma otrajā minūtē, spēlējot vairākumā, izdevās izraut uzvaru, precīzam esot Markusam Hannikainenam.

Nākamajos B apakšgrupas mačos sestdien Parīzē plkst.17.15 Slovēnija izšķirošajā pastarīšu cīņā tiksies ar Baltkrieviju, bet plkst.21.15 pasaules čempione Kanāda spēkosies pret Šveici.

Kopvērtējumā līdere ar maksimāli iespējamiem 12 punktiem četrās spēlēs ir pasaules čempione Kanāda, kamēr tai ar desmit punktiem seko Čehija, Pa deviņi punktiem ir Šveicei un Somijai, bet astoņus punktus iekrājusi Norvēģija, kam ar septiņiem punktiem seko Francija. Tikmēr pa vienam punktam izcīnījušas Baltkrievija un Slovēnija.

LETA jau vēstīja, ka A apakšgrupas cīņā sestdien Latvija kapitulēja trīs minūtes pirms pamatlaika beigām un ar 3:5 (1:0, 2:3, 0:2) piekāpās spēcīgajai ASV valstsvienībai.

Vēl A apakšgrupas ietvaros plkst.17.15 Krievija tiksies ar Slovākiju, bet plkst.21.15 Itālija sacentīsies ar Vāciju.

A apakšgrupas kopvērtējumā par līderi ar 12 punktiem piecās spēlēs kļuvusi ASV izlase, kam ar 11 punktiem četrās cīņās seko Krievija, bet pie desmit punktiem piecos dueļos tikusi Zviedrija.

Latvija ar deviņiem punktiem joprojām ir ceturtā, tai ar sešiem punktiem seko Vācija, bet pa četriem punktiem ir Slovākijai un Dānijai. Tikmēr Itālija piecās spēlēs tikusi tikai pie viena punkta.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm, kas ilgs līdz 16.maijam, katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra divas vājākās komandas būs spiestas pamest augstāko divīziju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi