Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Skudra: KHL trūkst konkurences un spiediena

Latviešu hokeja speciālists Pētris Skudra, kurš jau otro sezonu vada Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubu Ņižņijnovgorodas Torpedo, intervijā Krievijas sporta portālam championat.com norāda, ka uz Krievijā spēlējošajiem hokejistiem neviens neizdara spiedienu un viņu vidū trūkst arī konkurences.

"Vai KHL hokejistiem netraucē spiediens? Šie puiši nav bijuši Ziemeļamerikā, kad tu nevari ieslēgt TV vai atvērt laikrakstu [ja spēlē slikti]," izteicies Skudra. Pēc viņa teiktā, aiz okeāna hokejistu var nosūtīt uz fārmklubu un, ja arī tur viņš nerāda labu sniegumu, vienkārši pateikt "uz redzēšanos".

"Kāds spiediens ir KHL? Te nesanāca - dodies uz citu komandu. Mums nav hokejistu, nav konkurences un nav nekāda spiediena. Visi runā par spiedienu uz hokejistiem, bet tāda nav. Šos puišus vaajdzētu uz nedēļu nosūtīt uz Ziemeļameriku. Tur tu katru dienu cīnies par savu vietu," norāda bijušais vārtsargs, kurš savulaik no 1997. - 2003.gadam pārstāvēja vairākus Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubus. Pēc tam viņš vairākas sezonas spēlēja Krievijā, līdz 2007.gadā paziņoja par karjeras beigām.

Krievijā nav pieņemts asi kritizēt hokejistu spēli un nav saprotams, kādēļ, neizpratnē ir P.Skudra. "Mums [Krievijā] treneris pasaka vienu frāzi hokejista virzienā, kurš neatstrādā savu līgumu, un tā jau skaitās prātam neaptverama kritika - kā tas iespējams, viņš tagad noslēgsies sevī, zaudēs..."

Skudras vadītie Torpedo piedzīvojuši zaudējumus jau septiņās spēlēs pēc kārtas, tostarp divkārt piekāpjoties Rīgas Dinamo. Ar 64 punktiem komanda gan ieņem 9.vietu Rietumu konferencē, par diviem punktiem apsteidzot rīdziniekus. Treneris ne reizi vien skarbi izteicies par savas komandas hokejistiem, īpaši nesaudzējot arī vārtsargus.

KHL trenera karjeru Skudra sāka 2011./2012.gada sezonā, kad strādāja par Čerepovecas Severstaļ vārtsargu treneri, bet nākamajā sezonā bija Novosibirskas Sibirj galvenā trenera Dmitrija Kvartaļnova palīgs. Nu jau otro sezonu Latvijas hokeja speciālists ir Torpedo galvenā trenera amatā. Pagājušajā sezonā viņa vadībā Ņižņijnovgoroda spēja sasniegt izslēgšanas spēles, zaudējot jau 1.kārtā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi