Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Sanhosē Sharks aizsargs Bērnss atkārtojis divus Ozoliņa rekordus

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Sanhosē Sharks aizsargs Brents Bērnss atkārtojis divus latviešu hokejista Sanda Ozoliņa rezultativitātes rekordus.

Sharks otrdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:2, 1:0, 1:0) pārspēja Bostonas Bruins.

Šajā mačā Bērnss guva vārtus un nopelnīja rezultatīvu piespēli, līdz ar to aizsargs šosezon kopumā izcēlies ar 26 precīziem metieniem un sakrājis 64 rezultativitātes punktus.

Bērnss tādējādi atkārtojis divus Sharks kluba rekordus, kas kopš 1993./1994.gada sezonas pieder Ozoliņam. Latviešu hokejists līdz šim bija Sanhosē kluba vēsturē vienas sezonas laikā aizsarga pozīcijā labākais vārtu guvējs un rezultatīvākais spēlētājs.

Ar šādu rezultativitāti Ozoliņš izcēlās 81 regulārā čempionāta spēlē, savukārt Bērnss to paveicis 69 mačos.

Bērnss ar 64 punktiem šosezon ir līgas otrs rezultatīvākais aizsargs pēc Otavas Senators hokejista Ērika Kārlsona, kura kontā patlaban ir 73 punkti.

Sharks ar 84 punktiem 69 mačos ieņem sesto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet Klusā okeāna divīzijā tā ierindojas trešajā pozīcijā.

Ozoliņš Sanhosē komandā savas NHL karjerās sākumposmā spēlēja no 1992. līdz 1995.gadam, kā arī 2007./2008.gada sezonā, kas viņam bija pēdējā Ziemeļamerikā. Kalifornijas vienībā aizsargs aizvadīja 212 regulārā čempionāta spēles, kurās guva 46 vārtus un atdeva 86 rezultatīvas piespēles. Ozoliņš joprojām ir Sharks visu laiku ceturtais labākais vārtu guvējs starp aizsargiem un astotais rezultatīvākais šī kluba aizsargs kopš komandas izveidošanas 1991.gadā.

NHL karjerā Ozoliņam rezultatīvākā bija 1996./1997.gada sezona Kolorādo Avalanche komandā, kuras sastāvā regulārajā čempionātā aizsargs sakrāja 68 punktus - 23 vārti un 45 rezultatīvas piespēles.

1996.gadā Ozoliņš ar Avalanche komandu izcīnīja Stenlija kausu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Ločmelis: Dabūjām emocijas no Gudļevska

Latvijas hokejisti svētdien pasaules čempionāta mačā smēlās emocijas no valstsvienības vārtsarga Kristera Gudļevska, pēc uzvaras sarunā ar žurnālistiem teica izlases uzbrucējs Dans Ločmelis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi