Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Sandis Ozoliņš: Apzinos, kas man jāpaveic laukumā un ģērbtuvē

Atgriezies Rīgas Dinamo pēc vienas aizvadītas sezonas KHL klubā Piemaskavas Atlant. Viens no nākamās sezonas Dinamo atslēgas spēlētājiem Sandis Ozoliņš intervijā Dienai atklāj, kāpēc 40 gadu vecumā vēl nekar slidas uz nagliņas, stāsta par gatavošanos sezonai un atzīst, ka pirmo reizi galvenais treneris būs jaunāks par viņu pašu.

(Fragments no intervijas) 

Ar kādām sajūtām sagaidīji Dinamo pirmo treniņu - ar gandarījumu, ka atkal varēsi ar visiem kopā gatavoties sezonai, vai ar nožēlu, ka vairs nevarēs baudīt brīvo režīmu?

Sākotnēji tā sajūta bija tāda - ārprāts, jau atvaļinājumam pienākušas beigas, un modinātājs patiešām ir jāuztver kā modinātājs, jo visur ir jābūt laikā. Vasara ātri beidzās mums, hokejistiem, bet citiem tikai pa īstam varbūt sākas. Sajūtas? Esmu visai apmierināts un priecīgs, ka atkal būs kopīgi treniņi.

Cik ilgu laiku pēc pagājušās sezonas varēji atļauties neko nedarīt?

Pusotru mēnesi. Aprīļa beigās sāku trenēties. Līdz tam varēju atļauties nenodarbināt savu ķermeni ar konkrētiem uzdevumiem, kuri ir jāizpilda. No aprīļa beigām ar lielāku vai mazāku intensitāti ir bijusi mērķtiecīga gatavošanās jaunajai sezonai, kas turpināsies vēl divus mēnešus.

Viens no galvenajiem jautājumiem, uz kuru līdzjutēji grib sagaidīt atbildi, kāpēc pēc viena gada spēlēšanas Krievijas klubā Atlant izlēmi atgriezties Rīgas Dinamo. Jo, cik zināms, Piemaskavas klubs tev piedāvāja līgumu arī uz nākamo sezonu.

Par piedāvājumiem, kas ir bijuši, mēs publiski nediskutējam. Vismaz es nediskutēju. Kāpēc Rīga? Mēs vienojāmies, es esmu šeit, esmu priecīgs spēlēt Rīgā.

Sacīji, ka liela nozīme ir konkrētajiem cilvēkiem. Rīgas Dinamo sastāvu starpsezonā papildināja vairāki pieredzējuši spēlētāji. Parasti tādos gadījumos orientējas uz rezultātu konkrētajā sezonā, nevis nākotnē?

Es nenodarbojos ar sastāva komplektāciju.

Pagājušajā sezonā Dinamo vadītāji neslēpa, ka komandai pietrūkstot kapteiņa Ozoliņa, kurš komandu savilktu vienā dūrē. Vai, parakstot jauno līgumu, tev jau piekodināja, ka būs jāuzņemas, tā teikt, cīņā saucēja loma?

Tik specifiskas sarunas nav bijušas. Es pats gan ļoti labi apzinos savu lomu un to, kas man jāpaveic laukumā un ģērbtuvē.

Kad pirmo reizi parakstīji līgumu ar Dinamo, tevi jau informēja, ka būs jāuzņemas komandas kapteiņa pienākumi. Vai arī šoreiz tas ir teikts?

Nav gan.

Parasti galvenais treneris par iecerēm un plāniem apspriežas ar pieredzējušajiem spēlētājiem. Ir jau bijusi garāka saruna ar galveno treneri Arti Ābolu?

Mums ir bijusi tikai viena kopēja sapulce (intervija notika ceturtdien - M. Z.). Darba gaitā jau izkristalizēsies, ko kurš no katra vēlas sagaidīt. Treneris zina, ko spēj viens, otrs, trešais un pārējie spēlētāji. Ja viņi to būs spējīgi izpildīt, konflikta situācijas neveidosies. Ja spēlētāji ignorēs prasības vai nevarēs izpildīt, loģiski, ka veidosies domstarpības. Uz galvenajiem jautājumiem pirmajā sapulcē Artis visiem sniedza atbildes. Maijā kopā ar Arti gājām uz ledus, viens pret otru uzspēlējām un tad arī nedaudz parunājām.

Pilnu interviju ar Latvijas hokeja leģendu Sandi Ozoliņu lasiet pirmdienas, 15.jūlija laikrakstā Diena


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sandis Ozoliņš

Dzimis 1972. gada 3. augustā
Augums: 190 cm, svars: 100 kg
Ampluā: hokeja aizsargs
Komanda: Rīgas Dinamo

Spēlējis: Rīgas Dinamo, Stars Rīga, Kanzassitijas Blades (IHL), Sanfrancisko Blades (IHL), Vusteras Sharks (AHL), Sanhosē Sharks (NHL), Kolorādo Avalanche (NHL), Karolīnas Hurricanes (NHL), Floridas Panthers (NHL), Anaheimas Ducks (NHL), Ņujorkas Rangers (NHL), Rīgas Dinamo (KHL), Mitišču Atlant (KHL)

NHL: 875 spēles, 564 (167+397) punkti

KHL: 176 spēles, 95 (23+72) punkti

Panākumi: 1996. gada Stenlija kausa ieguvējs, IHL Tērnera kausa ieguvējs, pasaules U-20 čempions un sudraba medaļas ieguvējs, NHL Zvaigžņu spēlē piedalījies 7 reizes, KHL Zvaigžņu spēlē - 2 reizes

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi