Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rubīns: Pēc pirmā metiena pa vārtiem Merzļikins man uzkliedza

Pēc debijas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Toronto Maple Leafs rindās Latvijas aizsargs Kristiāns Rubīns norādīja, ka pretinieku komandas Kolumbusas Blue Jackets vārtos esošais Elvis Merzļikins esot kaut ko uzkliedzis viņam, bet kopumā debija bijusi aizraujoša un ilgi gaidīta.

"Pēc pirmā metiena pa vārtiem Elvis [Merzļikins] man kaut ko kliedza, bet īsti nesadzirdēju, ko tieši," pēcspēles sarunā ar presi atzina 23 gadus vecais aizsargs. "Jebkurā gadījumā, spēlēt pret kādu no paša valsts ir daudz jautrāk."

"Ar viņu vēl neesmu ticies, un nezinu ko tieši Elvis man kliedza," pacilātā garastāvoklī pastāstīja Latvijas izlases aizsargs.

Savā NHL debijas mačā Rubīns laukumā pavadīja 13 minūtes un 40 sekundes, no kurām vienu minūti un 16 sekundes spēlēja mazākumā. Latviešu aizsarga kontā trīs metieni pa pretinieku vārtiem, četri spēka paņēmieni, viens bloķēts metiens un negatīvs lietderības koeficients -1.

Savukārt Merzļikins šajā spēlē tika nomainīts pēc diviem nospēlētiem periodiem, kad "Blue Jackets" atradās iedzinējos ar 1:5. Sev atvēlētajā laikā latviešu vārtsargs atvairīja 25 no 30 mājinieku metieniem, bet viņa konkurents Daņiils Tarasovs trešajā periodā tika galā ar visiem desmit metieniem pa saviem vārtiem.

"Satraucoša šajā mačā bija pirmā nomaiņa, pirmais metiens pa vārtiem," norādīja Rubīns. "Notiekošais šķita nereāls. Bet kopumā bija jautri un tas bija brīdis, ko izbaudīt."

"Šis brīdi nāca ilgi. Gribu pateikties savai ģimenei, īpaši savai mammai," pēc debijas atzina Rubīns. "Viņi allaž mani ir atbalstījuši. Vienmēr man ir ticējuši un ļoti palīdzējuši. Esmu ļoti pateicīgs par visu, ko viņi darījuši manā labā."

Kā norādīja Rubīns, ar savu debijas spēles NHL maiņas partneri aizsardzībā zviedru Timotiju Liljegrēnu viņš kopā bija spēlējis gan "Marlies" rindās pirms dažiem gadiem, gan pirmssezonas pārbaudes spēlēs pret Monreālas "Canadiens", tādēļ šajā ziņā viss bijis kārtībā.

"Viņš ir lielisks spēlētājs," par partneri aizsardzībā izteicās latvietis. "Bija fantastiski ar viņu būt laukumā."

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Maple Leafs" ar 38 punktiem 27 spēlē ieņem trešo vietu 16 komandu konkurencē.

Nākamo spēli Rubīna komanda aizvadīs 9.decembrī, savā laukumā uzņemot Tampabejas "Lightning".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi