Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Roberts Bukarts: Čehijas hokejistiem patīk spēlēt fizisku hokeju

Čehijas hokejistiem patīk spēlēt fizisku hokeju, sarunā ar žurnālistiem pēc treniņa trešdien stāstīja Latvijas izlases spēlētājs Roberts Bukarts.

Latvijas valstsvienība ceturtdien, plkst.20.20, stāsies pretī Čehijas hokejistiem, kuru rindās spēlē arī Bukarta bijušie komandas biedri.

"Tāds "urķīgs" hokejs. Kad atbraucu no Kontinentālās hokeja līgas (KHL), bija grūti spēlēt, jo KHL spēlē daudz, daudz mazāk fiziski. Čehijā ir daudz vairāk spēlēšanas, kurā visi mēģina iebakstīt un nospēlēt korpusā," tā nākamos pretiniekus čehus Bukarts mēģināja salīdzināt ar KHL gūto pieredzi. "Bet par Čehijas izlasi pašlaik grūti teikt, jo neesmu vēl redzējis spēles."

Hokejists atklāja, ka pagaidām Čehijas izlases īpatnības vēl nav aplūkotas un svarīgākās nianses par pretiniekiem treneri pastāstīs ceturtdien no rīta. "Spēles dienā sapulcēs no rīta ir vairākums un mazākums, bet tieši pirms spēles ir pieci pret pieci," skaidroja Bukarts.

Otrdien Latvijas hokejistiem bija dota brīva diena, bet jau trešdien visi hokejisti kāpa uz ledus, lai aizvadītu kopīgu treniņu.

"Galvenais šodien bija pakustēties, izkustēties, jo vairāk nekā 40 stundas bija brīvas, tāpēc vajadzēja kājas iekustināt. Pēc brīvdienas vienmēr ir nedaudz grūtāk uzsākt, tāpēc labi paslidojām, pievērsām uzmanību momentu realizācijai un spēlei pieciem pret pieciem," stāstīja Bukarts.

Hokejists norādīja arī, ka Tamperē spēlētājiem ir ļoti draudzīga infrastruktūra, kas neliek pavadīt daudz laika, nokļūstot no arēnas, kurā notiek spēles, līdz hallei, kurā notiek treniņi. "Nokia Arena" treniņlaukums atrodas pagrabstāvā, un Bukarts to ļoti novērtē, salīdzinot, ka pagājušajā gadā Rīgā nācies diezgan daudz laika pavadīt, braucot ar autobusu līdz "Daugavas" ledus hallei.

Pēc spēles pret Čehiju dienu vēlāk Latvija cīnīsies ar Austriju. Svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs 24.maijā ar maču pret Zviedriju.

B apakšgrupas augšgalā ar deviņiem punktiem trīs mačos ir Somija un Zviedrija. Trešo vietu ar pieciem punktiem ieņem ASV, četri punkti trijos mačos ir Čehijai, pa trim trijos dueļos - Austrijai un Latvijai. Divus punktus trijos dueļos guvusi Norvēģija, bet vienu punktu trijās spēlēs ir nopelnījusi Lielbritānija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi