Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ripa IIHF laukumā

Pasaules hokeja čempionāta organizēšanā trīs reāli varianti.

Pilna astoņu stundu darba diena. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) viceprezidents Viesturs Koziols un pasaules čempionāta orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis otrdien IIHF mītnē Cīrihē visas dienas garumā ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) pārstāvjiem pārrunāja pasaules čempionāta (PČ) sarīkošanas iespējamos variantus. Latvijas puse ir paudusi savu nostāju, un IIHF padomei lēmumu vajadzētu pieņemt tuvāko pāris nedēļu laikā.

Covid-19 pandēmijas laikā priekšplānā izvirzās finansiālie nosacījumi, jo, rīkojot PČ bez skatītājiem, kuri ar biļešu iegādi iepludina IIHF maciņā prāvu naudas summu, jārēķinās ar zaudējumiem. "Starptautiskās Hokeja federācijas pārstāvji to ļoti labi apzinās," pēc vakardienas tikšanās Dienai norādīja Koziols. "Mēs iesniedzām savu piedāvājumu, IIHF izteica savu viedokli, un visas dienas garumā centāmies atrast kopsaucēju."

Patlaban tiek izskatīti trīs PČ sarīkošanas varianti. Vienā variantā Rīga rīko PČ kopā ar Slovākijas galvaspilsētu Bratislavu, otrā – ar Dānijas pilsētu Herningu un trešajā – abas grupas spēlē Rīgā. "Visa čempionāta norisei vienā vietā ir vairākas priekšrocības," skaidro Koziols. "Pandēmijas laikā Arēnas Rīga apkārtnē varētu izveidot slēgto teritoriju. Vienas grupas spēles notiktu arēnā, otras – pārbūvētajā Olimpiskajā centrā. Būtu viens akreditācijas centrs, viens mediju centrs, tāpat pietiktu ar vienu čempionāta direktoru Bunci un nebūtu jāmeklē vēl viens menedžeris. Visbeidzot organizatoriskajā ziņā mēs jau esam pietiekami daudz paveikuši."

Papildinot par izmaksām, Koziols uzsver, ka arī pandēmijas laikā, PČ notiek Latvijā, aptuveni 1200 personu ieradīsies Rīgā un trīs nedēļas uzturēsies Latvijas galvaspilsētā.

"Viņu iztērētā nauda paliks Latvijā un sildīs ekonomiku," pēc Koziola sacītā, ar čempionāta sarīkošanu Latvija mīnusos nebūšot. Viņš arī uzteic Latvijas valdību, kas ar sapratni iesaistoties jautājumu risināšanā. IIHF vadītājiem trešdien plānota saruna ar Bratislavas, pēc tam – ar Herningas pārstāvjiem. 

Pirmdien IIHF oficāli atņēma Minskai pasaules 2021. gada hokeja čempionāta (PČ) rīkošanas tiesības, pamatojot šādu lēmumu ar nespēju garantēt drošību čempionāta organizatoriem un spēlētājiem. Pēc sākotnējā plāna 2021. gada PČ bija jānotiek Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā un Rīgā. 2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi