Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rīgas Dinamo pelnošākā hokejista alga bijusi nepilns miljons eiro

Rīgas Dinamo hokeja klubā vislabāk apmaksātā hokejista alga šosezon bijusi nepilns miljons eiro. To otrdien žurnālā Lietišķā Diena publicētajā intervijā atklāja Rīgas Dinamo padomes priekšsēdētājs un viens no līdzīpašniekiem, kā arī kompānijas Itera Latvija prezidents Juris Savickis.Viņš norāda, ka aizvadītajā sezonā kluba budžets bijis 12 miljoni eiro.

Hokejistu algām budžetā bija paredzēti astoņi miljoni eiro. "Sanāk, ka vidēji gadā vienam spēlētājam tiek samaksāti 280 tūkstoši eiro. Lielākā alga, ko mēs vienam hokejistam samaksājam sezonā, ir nepilns miljons eiro. Tāds nu ir tas hokejs," norāda J.Savickis.Jautāts, kāds šis gads ir bijis Dinamo kā uzņēmumam, J.Savickis norāda, ka tas faktiski ne ar ko nav atšķīries no iepriekšējām divām sezonām. "Budžets bija aptuveni par 5% lielāks nekā iepriekšējā sezonā, kas ļāva pacelt algas spēlētājiem. Dinamo jau nav uzņēmums, kas pelnītu naudu – tas vienīgi tērē. Ja kāds stāsta, ka ar sportu var nopelnīt... Varbūt ar futbolu var, bet tad ir jāspēlē ļoti labi. Ar hokeju vismaz pagaidām nopelnīt nav iespējams – tajā visu laiku ir jāiegulda, un tā būs vēl daudzus gadus. Vienmēr ir jāmeklē nauda, lai varētu visiem samaksāt. Ieņēmumi, ko gūst klubs, veido apmēram vienu sesto daļu no izdevumiem. Vienīgais, kas veido mūsu ieņēmumus, ir nauda no reklāmas un nedaudz arī no biļešu pārdošanas."Viņš pieļauj, ka , "ņemot vērā visu salasīto naudu no sponsoriem, "pa nullēm" būs izdevies nostrādāt".Jautāts par nākamās sezonas perspektīvām, J.Savickis atzīst, ka to plānos apmēram aizvadītās sezonas ietvaros. "Neplānojam, ka no sponsoriem izdosies dabūt kaut ko vairāk, ņemot vērā ekonomisko situāciju Latvijā. Savukārt no Itera mēs saņemam ap 85% no nepieciešamā finansējuma, un šī sadarbība turpināsies. Visticamāk, arī pārējie sponsori būs tie paši, kas līdz šim. Nav jau tā, ka mēs būtu gatavi sadarboties ar jebkuru sponsoru. Ir bijuši gadījumi, kad atnāk kompānijas, piedāvā naudu, bet mēs to nepaņemam. Esam ļoti izvēlīgi sponsoru ziņā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi