Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rīgas Dinamo aizraujošā cīņā pagarinājumā ar 1:0 pieveic Maskavas Dinamo

Rīgas Dinamo hokejisti pirmdien svinēja uzvaru aizraujošajā Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē, kurā savā laukumā pagarinājumā ar 1:0 pārspēja Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas Dinamo. Vienīgos vārtus pagarinājuma ceturtajā minūtē guva Jānis Sprukts.

: Fotogrāfijas no Rīgas Dinamo un Maskavas Dinamo komandu spēles

Jau spēles pirmajā minūtē rīdziniekiem bija iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā un šo iespēju arī centās pārvērst vārtu guvumā, taču vārtsargu pārspēt neizdevās. Spraigā un aktīvā spēlē aizritēja turpmākā cīņa abu komandu izpildījumā, kam dažbrīd sekoja itin bīstami metieni. Perioda vidū arī laukuma saimniekiem nācās spēlēt skaitliskajā mazākumā, taču viesiem tā arī neizdevās izveidot bīstamas situācijas mājinieku vārtu priekšā. Laukuma saimnieki vēlāk izveidoja dažus labus momentus pie viesu vārtiem, tomēr pirmajā periodā gūt vārtus tā arī neizdevās. 

Aizraujoši aizritēja arī spēles otrais periods, kurā netrūka lielisku momentu pie abu vienību vārtiem, taču teicami spēlēja kā Kriss Holts, tā Aleksejs Volkovs. Maskaviešiem lieliska iespēja gūt vārtus bija perioda 13.minūtes sākumā, kad Leonīds Komarovs izgājienā pret rīdzinieku vārtiem nopelnīja soda metienu - pārkāpumu pet viņu izpildīja Arvīds Reķis. Taču arī soda metiena izpildē teicami nospēlēja Kriss Holts, kurš atvairīja maskavieša metienu. 

Perioda beigu daļā rīdzinieki rupji kļūdījās piespēlē uzbrukumā pie maskaviešu vārtiem, kam sekoja izgājiens uz mājinieku vārtiem. Artjoms Černovs saņēma teicamu piespēli, izslidoja vienatnē pret vārtiem, taču Guntis Galviņš pēdējā brīdī paspēja pret viņu pārkāpt noteikumus. Uz rīdzinieku vārtiem tika nozīmēts vēl viens soda metiens, taču arī šoreiz Kriss Holts nospēlēja teicami un Černova metienu atvairīja. 

Ļoti agresīvi rīdzinieki iesāka izšķirošo trešdaļu, taču arī maskavieši atbildi parādā nepalika. Divas ļoti bīstamas epizodes tika izveidotas pie laukuma saimnieku vārtiem, turklāt viesiem bija teicama metienu pozīcija, taču Kriss Holts spēlēja fantastiski labi. Perioda vidū teicama iespēja bija Miķelim Rēdliham, kurš vienatnē apspēlēja trīs pretinieku hokejistus un pamanījās izlauzties līdz maskaviešu vārtiem, taču metiena fāze īsti neizdevās un ripu vārtsargs atvairīja. Vairākas teicamas izdevības abām komandām bija arī spēles turpinājumā, taču rezultāts palika joprojām neatklāts.

Uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams pagarinājums, kas ritēja tikpat aizraujošā cīņā kā visas trīs trešdaļas. Maskaviešiem pirmajiem bija iespēja gūt uzvaras vārtus, taču, kā vēlāk izrādījās, Maskavas Dinamo šajā spēlē tā arī nespēs uzlauzt Krisa Holta sargātos vārtus. 

Ko nepaveica viesi, to beidzot izdarīja laukuma saimnieki. Papildlaika ceturtajā minūtē pie maskaviešu vārtiem izvērtās vētrais uzbrukums. Ļoti enerģiski vārtu priekšā cīnījās Jānis Sprukts. Pēc kolēģa metiena pa vārtiem viņš bija pirmais pie vārtsarga atvairītās ripas un kritienā ieraidīja to vārtos, nodrošinot rīdziniekiem pirmo uzvaru jaunajā gadā - 1:0. 

Par labāko spēlētāju Rīgas Dinamo rindās atzina Krisu Holtu, kurš atvairīja visus 30 metienus.

Jau ziņots, ka Rīgas Dinamo kapteinis Sandis Ozoliņš savainojuma dēļ nevarēja piedalīties arī spēlē pret Maskavas Dinamo, taču aizsargs gatavojas ar komandu doties drīzajās izbraukuma cīņās. S.Ozoliņš izlaida otro spēli pēc kārtas, jo sestdien muskuļa sastiepuma dēļ viņš nedevās laukumā arī iepriekšējā Rīgas Dinamo cīņā pret Sanktpēterburgas SKA.

Savukārt pret SKA otrajā trešdaļā traumu guvušais uzbrucējs Fredriks Varjs varēja spēlēt pret Maskavas Dinamo, jo viņa trauma nebija tik nopietna, lai hokejistam liegtu doties laukumā.

Ar cīņu pret Maskavas Dinamo rīdzinieki pabeidz mājas spēļu sēriju, bet izbraukuma sēriju komanda sāks piektdien Maskavā pret CSKA. Līdz 19.janvārim sekos spēles arī Jekaterinburgā, Astanā un Čeļabinskā.

x x x

Rīgas Dinamo 1:0 Maskavas Dinamo

Vārtu guvēji: Sprukts (Karsums, Galviņš) - 1:0 (63:09).

Soda minūtes: 8 - 12

Metienu attiecība: 33 - 30

Vārtsargi: Kriss Holts - Aleksejs Volkovs 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi