Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgas Dinamo izbraukumā uz Krieviju līdzi devies īpašs "dezinfikators"

Lai turpmāk vairs nebūtu situāciju, kad Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas Dinamo spēlētājiem jāievēro 14 dienu pašizolācija, apkalpojošā personāla sastāvu papildinājis cilvēks, kurš visās spēļu norises vietās veic dezinfekcijas pasākumus, otrdien sarunā ar ziņu aģentūru LETA teica kluba padomes valdes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Jau ziņots, ka 21.septembrī Rīgas Dinamo saslimšana ar Covid-19 tika konstatēta pieciem hokejistiem un diviem personāla darbiniekiem, taču vēlāk inficēto skaits pieauga līdz 11 personām - deviņi spēlētāji un divi apkalpojošā personāla darbinieki.

Šī iemesla dēļ 22.septembrī visai komandai līdz 5.oktobrim tika noteikta karantīna. Nedēļu vēlāk valdība nolēma Covid-19 slimnieku kontaktpersonām samazināt mājas karantīnas ilgumu no 14 līdz desmit dienām, ja ne agrāk kā desmitajā dienā pēc kontakta ar infekcijas avotu veiktais Covid-19 tests ir negatīvs.

"Daudzi spēlētāji jau tuvākajā laikā būs kopā ar komandu, bet gala lēmums šajā sakarā jāsaka trenerim. Spēlētāji labu laiku nav trenējušies, tāpēc viss atkarīgs no fiziskās sagatavotības līmeņa," situāciju komandā skaidro Savickis. "Komandai ir piesaistīts medicīnas personāls, un šajā laika posmā veicām regulārus testus, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) prasības."

Rīgas Dinamo padomes valdes priekšsēdētājs Savickis atklāja, lai nodrošinātu atbilstošus pašizolācijas apstākļus saslimušajiem, tika paveikts liels organizatoriskais darbs. Vairākas personas paškarantīnu ievērojušas savā dzīvesvietā, bet dažiem bijis nepieciešams arī komandas atbalsts.

"Precīzus aprēķinus vēl neesam veikuši, bet izdevumi ir krietni palielinājušies. Visi dezinfekcijas līdzekļi, papildu personāla piesaiste, tas viss maksā naudu," par negaidītajiem izdevumiem saka Savickis. ""Kovids" nes izdevumus."

Savickis arī pauda cerību, ka nākotnē tik liels saslimušo skaits vairs nebūs jāpieredz, jo turpmāk klubā strādās persona, kura visās spēļu vietās veiks pastiprinātu dezinfekciju. 

"Mēs šoreiz uz izbraukumu paņēmām līdzi speciāli cilvēku - "dezinfikatoru" - ar visiem līdzekļiem. Turpmāk spēļu norises vietās, kā arī viesnīcās nevienam vairs neuzticēsimies un dezinfekcijas pienākumus uzticēsim šim cilvēkam," cīņu pret Covid-19 apraksta Savickis. "Tā plānojām darīt visu atlikušo sezonu."

"Dinamieši" jau pēc pirmajiem pozitīvajiem testu rezultātiem pauda, ka ir gatavi tehniskajiem zaudējumiem, tomēr lielāka cerība likta uz spēļu pārcelšanu. Visas vēlmes sasniegt neizdevās, un KHL rīdziniekiem spēlēs pret Maskavas klubiem Dinamo un CSKA piešķīra tehniskos zaudējumus.

Skaidrs, ka hokeja līdzjutēji laukumā vēlas redzēt KHL līmeņa hokejistus, nevis juniorus un Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) spēlētājus. Arī Savickis skaidroja, ka KHL ieteikumi par "otrā" vai "trešā" sastāva izmantošanu iespējams ir tikai lielākajos Krievijas klubos, bet Dinamo sezonu turpināt vēlējās vien tad, kad iegūta pilnīga pārliecība, ka visi hokejisti ir drošībā.

"Krieviem, protams, tas ir vienkāršāk, jo rezervistu soliņš klubos ir ļoti garš. Mēs nolēmām spēlēt tikai ar veseliem... Ja 15 mūsējie spēlē, tad vienojāmies, ka 8-10 desmit varam paņemt no jauniešiem. Tas ir mūsu piegājiens, ko darīsim arī turpmāk, jo Covid-19 apstākļos gados jaunākiem hokejistiem šī ir lieliska iespēja sevi parādīt KHL," pauž Dinamo amatpersona. "Protams, jauno hokejistu līmenis vēl neatbilst KHL, bet kopā ar pieredzes bagātākiem hokejistiem izdevās atzīstama spēle pret Minskas Dinamo."

"Dinamo" 9. un 11.oktobrī viesosies attiecīgi pie Jāņa Kalniņa pārstāvētās Helsinku "Jokerit", kā arī nesen satiktās Minskas komandas, bet pēc tam sekos trīs mājas spēļu sērija. Pirmajā mājas duelī "Arēnā Rīga" 14.oktobrī jātiekas ar Jaroslavļavas "Lokomotiv", kas arī nesen izcieta karantīnu, jo komandā lērumam personu tika noteikta saslimšana ar Covid-19.

Par izmaiņām turpmākajā kalendārā KHL Rīgas komandu nav informējusi, tāpēc skatītāji pagaidām var cerēt uz hokeja spēlēm Arēnā Rīga.

Jau ziņots, ka Dinamo pirmdien viesos ar 2:4 (0:1, 0:1, 2:2) zaudēja Soči.

Dinamo ar pieciem punktiem desmit spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences komandām, visā līgā apsteidzot tikai Pekinas Kuņluņ Red Star. Soči tagad ir divi punkti vairāk desmit spēlēs un priekšpēdējā vieta Rietumos.

Dinamo iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi