Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Rastorgujevs iedzīšanā lielisks - 9.vieta!

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs pirmdien Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīja augsto 9.vietu 12,5 km iedzīšanas distancē, sasniedzot Latvijas pagaidām labāko rezultātu šajā Olimpiādē. Andrejs četrās šautuvēs kopumā kļūdījās tikai vienu reizi.

Pirmajā šautuvē Andrejs, kurš startēja kā septiņpadsmitais 47 sekundes aiz līdera, guļus sašāva visus piecus mērķus un pakāpās uz 16.pozīciju. Mūsu biatlonista solis distancē bija gana ātrs, drīz vien pakāpjoties jau uz 13.vietu, turklāt, otrajā šautuvē guļus atkal sašauti visi mērķi. Distances vidū Rastorgujevam 14.vieta, nepilnas 46 sekundes aiz līdera. Tikmēr līderu trio ar Martēnu Furkādu, Dominiku Landertingeru un Jaroslavu Soukupu jau no tuvākajiem sekotājiem bija atrāvies 20 sekundes.

Līdz trešajai šautuvei Andrejs pakāpās jau uz 11.pozīciju, bet stāvus nepakļāvās viens mērķis. Pēc soda apļa veikšanas Latvijas biatlona izlases līderis zaudēja četras pozīcijas. Pēdējā šaušanā Rastorgujevs gan atkal nekļūdīgs, 1,6 kilometrus pirms finišā pakāpjoties uz 9.vietu, ko noturēja līdz pat distances beigām. Finišā viņš no Furkāda atpalika 48,3 sekundes, bet par 0,6 sekundēm apsteidza sprinta sudraba medaļnieku Landertingeru. Alūksnietis savu otro Olimpiādi sācis teicami!

Par olimpisko čempionu pirmo reizi karjerā kļuva francūzis Martēns Furkāds, sesto vietu un 12 sekunžu atpalicību sprintā nomainot ar zelta medaļu iedzīšanā. Sudrabs Ondrejam Moravecam no Čehijas, kurš vienīgais starp līderiem šāva nekļūdīgi, bet bronza - vēl vienam francūzim Žanam Giljomam Betrī. Viņš sprintā bija tikai četrpadsmitais. Sprinta uzvarētājs Ūle Einars Bjerndālens šoreiz palika 1,7 sekundes attālumā no bronzas. Tādējādi norvēģim vēl neizdevās kļūt par medaļām visu laiku bagātāko ziemas olimpieti - pagaidām viņš šo godu dala ar tautieti Bjernu Delī.

Iedzīšanā startēja 60 labākie pēc 10 km sprinta distances rezultātiem.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī laikrakstā Diena un portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi