Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pēdējais postenis labākais

Hokeja izlasei pieticīgs sniegums priekšējā līnijā un viena uzvara divās spēlēs Slovākijā.

Pietrūka īstas degsmes un potenciālie līderi bija patālu no sava iespēju līmeņa. Latvijas hokeja valstsvienība pārbaudes spēlēs Slovākijas pilsētiņā Pieštani apspēlēja slovākus papildlaikā ar 2:1 un pēc tam zaudēja pagarinājumā ar 0:1. Abās spēlēs par labākajiem Latvijas izlasē atzina vārtsargus Jāni Kalniņu un Ivaru Punnenovu. Latvijai pirms pasaules čempionāta, kas no 21. maija līdz 6. jūnijam norisināsies Rīgā, vēl ieplānotas pārbaudes spēles 14. un 15. maijā mājās ar Šveici.

Pēc divām aizvadītajām spēlēm nepalika iespaids, ka šopavasar patiešām ir nopietna konkurence uz vietām sastāvā. Tikai vārtsargi Kalniņš un Punnenovs apliecināja sevi no labākās puses, liekot noprast, ka ir gatavi gādāt par pēdējā posteņa drošību, ja gadījumā no Ziemeļamerikas neatbrauc NHL spēlējošais Elvis Merzļikins. Lai arī Latvijai sastāvs bija pietuvinātāks pasaules čempionāta modelim nekā mājiniekiem, abās spēlēs vairāk uzbruka slovāki. Otrajā mačā mājinieki izdarīja teju trīsreiz vairāk metienu (36:13).

Interesanti, ka abās spēlēs kopumā tika gūti četri un neieskaitīti trīs vārti. Pirmajā spēlē mājinieki guva vēl vienus vārtus, ko tiesneši neatzina. Abas reizes, kad ripa ielidoja Latvijas vārtos, laukumā bija vadošais trijnieks ar uzbrucējiem Kasparu Daugaviņu, Miku Indraši un Lauri Dārziņu. Otrajā spēlē pa vieniem vārtiem neieskaitīja Latvijas un Slovākijas komandām. Vienīgajā un izšķirošajā vārtu guvumā papildlaikā Indrašis bija soli priekšā slovākam, taču paļāvās uz to, ka no vārtiem izslidos Punnenovs un briesmas novērsīs. Tā rezultātā tika zaudēti vārti un spēle. Kad pirmo reizi ripa šķērsoja Latvijas izlases vārtu līniju, bet vārtus neieskaitīja, arī laukumā bija vadošie uzbrucēji Daugaviņš un Indrašis.

Epizodiski labu sapratni apliecināja Roberts Bukarts ar Mārtiņu Karsumu, taču kopumā uzbrukums bija visai bezzobains. Aizsardzībā savukārt pietrūka koncentrēšanās, un šādas kļūdas pasaules čempionāta līmenī netiks piedotas. Protams, šīs ir tikai pārbaudes spēles un spēļu prakses trūkums atsaucās uz komandas sniegumu, taču iekšējās konkurences apstākļos bija gaidīts labāks sniegums.

Pirmajā spēlē pēc ripas trāpījuma pa slidzābaku kājas traumu guva Mārtiņš Dzierkals. Nākamajā dienā Mārtiņš vairs nevarēja kāju ievilkt slidzābakā. Par laimi, esot tikai sasitums. 

Tikmēr pārbaudes turnīrā Polijas pilsētā Katovicē Latvijas nosacītā U-23 izlase pēdējā spēlē zaudēja Polijai ar 1:4. Nikolajs Jeļisejevs guva vienīgos vārtus. Pirms tam Latvijas komanda pārspēja Lietuvu ar 5:0 un Igauniju – ar 14:0.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi