Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

PČ hokejā U-20: Latvija mača izskaņā atzīst Slovākijas pārākumu; ASV un Zviedrija iekļūst finālā

Latvijas U-20 hokeja valstsvienība cīņā par vietas saglabāšanu pasaules čempionāta augstākajā divīzijā ceturtdien Krievijas pilsētā Ufā ar 3:5 piekāpās Slovākijai, lai gan mača gaitā spēja atspēlēt divu ripu deficītu. Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli Latvijai izcēlās Ņikita Jevpalovs, bet uzvarētājiem pa divām iemestām ripām Marko Dano un Andrejam Birešam. Tādējādi kļuvis skaidrs, ka vietas saglabāšanai elites divīzijā Latvijai būs nepieciešams piektdien uzvarēt Vācijas komandu.

Rezultātu mača 2.minūtē pēc Riharda Bukarta piespēles atklāja Kārlis Ozoliņš. Latvijas komanda vadību saglabāja līdz perioda otrajai pusei, kad vispirms izturēja divas minūtes mazākumā, bet uzreiz pēc tam zaudēja vārtus. Neizšķirtu slovākiem panāca Andrejs Birešs. Kopumā pirmajās 20 minūtēs nedaudz aktīvāka (metieni 12:10) bija Leonīda Tambijeva vadītā Latvijas izlase.

Otrā perioda pirmā puse aizritēja līdzīgā cīņā, taču 31.minūtē Tomašs Mikušs pirmo reizi mačā vadībā izvirzīja Slovākijas hokejistus - arī šie vārti tika gūti spēlējot vienādos sastāvos. Brīdi vēlāk otro noraidījumu Latvijai izpelnījās Ņikita Jevpalovs, bet slovāki vairākumā panāca jau 3:1. Šajā brīdī savējos uz pusminūtes apspriedi sasauca Tambijevs. Pēc tās 16 (no 19) metienus atvairījušais vārtsargs Elvis Merzļikins palika uz rezervistu soliņa, bet viņa vietā Latvijas vārtos stājās Ivars Punnenovs. Otro periodu mūsējie bija spiesti noslēgt iedzinējos, lai gan kopējā metienu attiecība saglabājās par labu Tambijeva padotajiem (24:20).

Trešā perioda ievadā Latviju līdz 2:3 pietuvināja Ņikitas Jevpalova vārtu guvums, kuram tā bija otrā iemestā ripa turnīrā. Mača 51.minūtē beidzot pirmo noraidījumu izpelnījās slovāki un jau 19 sekundes vēlāk to gūtos vārtos vairākumā pārvērta Edgars Kulda - 3:3! Latvijas prieki gan ilga vien aptuveni četras minūtes, jo spēlējot četri pret četri, otro reizi mačā izcēlās Andrejs Birešs. Atlikušajā laikā Latvijas hokejisti darīja visu iespējamo, lai rezultātu izlīdzinātu, bet 50 sekundes pirms pamatlaika beigām vārtus atstāja Punnenovs. Pūliņi gan šoreiz palika bez rezultātu un Latvijas U-20 hokejisti piekāpās Slovākijai ar 3:5 - pašā mačā izskaņā savus otros vārtus guva Marko Dano, raidot ripu jau tukšajā Latvijas cietoksnī.

Uzvara pār Latviju slovākiem garantējusi vietu elitē arī nākamgad, bet Latvija viss izšķirsies piektdien mačā ar Vāciju - šīs spēles uzvarētājs saglabās vietu starp spēcīgākajām izlasēm, bet zaudētājam elite būs jāatstāj. Pērn Latvija izšķirošajā spēlē par vietas saglabāšanu ar 2:1 papildlaikā uzveica Dānijas vienaudžus.

Šajā čempionātā Latvija apakšgrupu turnīra četros mačos piedzīvoja četrus zaudējumus - 1:5 ar Somiju, 2:7 ar Šveici, 1:5 ar Zviedriju un 2:4 pret Čehiju. Slovākija vienīgo uzvaru grupā izcīnīja pār Vāciju, ko uzvarēja pagarinājumā ar 2:1. 

PČ hokejā U-20. Ufa, Krievija. Turnīrs par vietas saglabāšanu elites divīzijā

Slovākija - Latvija 5:3 (1:1; 2:0; 2:2)

Vārti: 1:26 Ozoliņš (Bukarts) 0:1; 14:03 Birešs (Korims, Mrazs) 1:1; 30:54 Mikušs (Matišs, Uriks) 2:1; 33:19 Dano (Nečala, vair.) 3:1; 45:14 Jevpalovs (Bļugers, Lipsbergs) 3:2; 50:22 Kulda (Siksna, Jevpalovs, vair.) 3:3; 54:35 Birešs (Dano, Čerešņaks) 4:3; 59:47 Dano (t.v.) 5:3;

Vārtsargi: Adams Nagijs - Elvis Merzļikins (līdz 33:19, no 33:19 Ivars Punnenovs)

Metieni: 27-40

Soda minūtes: 6-8

Favorīti noskaidro finālistus 

Tikmēr ceturtdien norisinājās arī abi pusfināli, kuros Kanāda tikās ar ASV, bet Krievija uzņēma Zviedriju. Pēdējos sešos čempionātos medaļnieki allaž bijuši meklējami tieši šo četru valstu vidū; pērn par čempioniem kļuva zviedri, kas finālā uzveica Krieviju.

Pirmajā pusfinālā ASV negaidīti pārliecinoši ar 5:1 sagrāva kanādiešus, tādējādi iekļūstot sestdien paredzētajā finālā. Pa divām ripām Kanādas vārtos iemeta Džeiks Makkeibs un Džons Gudro. Tikmēr Krievija jau pirmajās minūtēs zaudēja divus vārtus un, lai gan pamatlaikā spēja panākt 2:2, pēcspēles metienos tomēr piekāpās pašreizējiem čempioniem zviedriem - 2:3. Tādējādi finālā tiksies ASV un Zviedrija, bet Krievija un Kanāda sadalīs bronzu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PČ hokejā junioriem

Turnīrs par vietas saglabāšanu Elites divīzijā

1.Somija 2 6 13:1 +12

2.Slovākija 2 5 7:4 +3

3.Vācija 2 1 1:10 -9

4.Latvija 2 0 4:10 -6

Vieta, komanda, spēles, punkti, gūtie-zaudētie vārti, vārtu attiecība +/-

Slovākija - Latvija 5:3

4.01 Vācija - Latvija, Somija - Slovākija 

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi