Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

PČ hokejā laikā par teju 110 000 eiro rotās Rīgu

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien atbalstīja 109 647 eiro piešķiršanu pilsētas rotāšanai Pasaules čempionāta (PČ) hokejā laikā, kas galvaspilsētā norisināsies maija beigās un jūnija sākumā.

Visdārgāk izmaksās 15 PČ hokejā oficiālā talismana tēla eža "Spiky" izgatavošana un eksponēšana pilsētvidē. Šim mērķim nepieciešami 50 820 eiro.

12 547 eiro plānots izlietot 690 karogu ar čempionāta simboliku izgatavošanai un eksponēšanai pie stabiem ielās, dārzos un parkos.

Vairāk nekā 1000 eiro paredzēts karogu izgatavošanai Rīgas tiltu noformēšanai. Kopumā vairāk nekā 10 000 eiro plānots maksāt par karogu uzstādīšanu un noņemšanu.

84 jaunu kronšteinu izgatavošanai plānots atvēlēt 3117 eiro, bet 184 kronšteinu dekoratīvo uzliktņu izgatavošanai - 5018 eiro.

Četri speciāli karogi tiks izgatavoti Rātsnama fasādei. Šim mērķim plānots izlietot 111 eiro. 

Vides objektu - karogkonstrukciju ar 16 dalībvalstu karogiem - izgatavošanai plānoti 2050 eiro, bet baneriem ar grafisku dizainu - 1123 eiro.

Sešu karogkonstrukciju montāža, demontāža un pārvietošana izmaksās 8058 eiro. Vēl vairākus tūkstošus eiro izmaksās plakātu stendi.

4000 eiro paredzēti noformējuma civiltiesiskajai apdrošināšanai.

Finansējumu plānots piešķirt no Rīgas domes budžeta programmas "Izdevumi neparedzētiem gadījumiem". Gala lēmumu par līdzekļu piešķiršanu pieņems Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

LETA jau ziņoja, ka Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) padome nobalsoja par Rīgas apstiprināšanu par vienīgo 2021.gada pasaules hokeja čempionāta rīkotāju. Šī gada PČ bija jāuzņem Minskai un Rīgai, taču 18.janvārī IIHF Padomes sēdē Baltkrievijas galvaspilsētai tika atņemtas meistarsacīkšu rīkotāju tiesības.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada PČ ieplānots maija beigās un jūnija sākumā. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7.maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi