Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

PČ hokejā junioriem: ASV un Krievija iekļūst pusfinālā; somi saglabā vietu elitē

Par pēdējiem pusfinālistiem Krievijas pilsētā Ufā notiekošajā Pasaules čempionātā hokejā junioriem trešdien kļuva ASV un Krievijas hokejisti. Amerikāņi ar 7:0 sagrāva Čehiju, savukārt mājinieki krievi ne bez grūtībām ar 4:3 pēcspēles metienos pārvarēja Šveices pretestību. Tikmēr cīņas sākušās arī turnīrā par palikšanu elitē, kur ceturtdien un piektdien spēlēs Latvijas hokejisti.

Krievija vēl pusotru minūti pirms mača beigām atradās iedzinējos pret Šveici, tomēr Ņikita Kučerovs panāca izlīdzinājumu 3:3. Vēlāk tieši viņa precīzais raidījums izrāva krieviem uzvaru pēcspēles metienos. Tikmēr ASV čehiem neatstāja nekādas cerības - ja pēc spēlētām 20 minūtēm tikai 1:0, tad pieci bezatbildes vārti otrajā periodā atrisināja intrigu jau krietni pirms finālsirēnas. Beigās 7:0 un ASV kārtējo reizi spēlēs pusfinālā.

Pusfinālā kā apakšgrupu uzvarētāji iepriekš jau automātiski iekļuva Zviedrijas un Kanādas komandas. Ceturtdien paredzētajos pusfinālos Ziemeļamerikas duelī tiksies ASV un Kanāda, bet Krievija uzņems pašreizējo čempioni Zviedriju. Apakšgrupu turnīrā kanādieši uzveica amerikāņus ar 2:1, bet Krievija un Zviedrija šajā turnīrā tiksies pirmo reizi. Ceturtdaļfināla neveiksminieki Šveice un Čehija piektdien spēlēs par 5.vietu.

Tikmēr ar Somijas un Vācijas spēkošanos trešdien sākās miniturnīrs par vietas saglabāšanu elitē. Somija neatstāja vāciešiem nekādas cerības, pārliecinoši uzvarot maču ar 8:0. Tādējādi Somija nodrošinājusi vismaz 9.vietu un arī nākamgad spēlēs elites divīzijā, jo vācieši jebkurā gadījumā kopvērtējuma tabulā būs zemāk. Ceturtdien spēlēs Latvija un Slovākija, savukārt piektdien izšķirošajā mačā Latvija tiksies ar vāciešiem. 

Somija turnīrā tikusi pie sešiem punktiem, slovākiem ir divi, Vācijai - viens, bet Latvijai punktu pagaidām nav. Elites divīziju atstās vājākā vienība, kuras vietā nākamgad spēlēs Norvēģija. Pērn Latvija izšķirošajā spēlē par vietas saglabāšanu ar 2:1 papildlaikā uzveica Dāniju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PČ hokejā junioriem

Ceturtdaļfināli

Čehija - ASV 0:7

Krievija - Šveice 4:3 B

Pusfināli

3.01 Kanāda - ASV

3.01 Krievija - Zviedrija

Par palikšanu elitē

Somija - Vācija 8:0

3.01 Slovākija - Latvija

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi