Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Merzļikins: Žēl par pirmo golu, jo viņiem paveicās

Par ko priecāties? Zaudējām ar 0:2. Nevienu golu neiemetām, bet ielaidu divus. Neredzu iemeslu, lai priecātos – Latvijas hokeja izlasē 0:2 zaudējumā Zviedrijai labākā spēlētāja balvu ieguvušais vārtsargs Elvis Merzļkins pēc mača bija tikpat sarūgtināts kā visa komanda.

Pirms gada Maskavā Merzļikins Latvijas izlasē pasaules čempionātā debitēja tieši mačā ar Zviedriju. Latvija zaudēja ar 1:2 pagarinājumā un Elvis atvairīja 42 no 44 zviedru metieniem, pēc tam atzīstot, ka valstsvienībā tā bijusi grūtākā spēle. “Protams, ka tā spēle bija grūtāka. Kaut vai tāpēc, ka tā bija debija pasaules čempionātā un es biju nenormāli nervozs. Šogad ir žēl par pirmo golu, jo viņiem paveicās.”

Bija epizode otrajā periodā, kad Elvis pazaudēja nūju un Latvijas komanda uz labu laiciņu bija iespiesta aizsardzības zonā. Vienubrīd nūja bija pašā degungalā, bet Elvis to nepacēla. “Nūja man izkrita un pacelt to nevarēja, jo tad es nopelnītu divas soda minūtes. Nūju man pastūma, tāpēc arī būtu pārkāpums. Bija jāgaida, kamēr ripa atsāj mūsu aizsardzības zonu.”

Merzļikins vēlreiz atgādināja, ka viņa mērķis ir tikt uz NHL, tāpēc spēlēt pret komandu ar 16 NHL spēlētājiem sastāvā bijis labs izaicinājums. “Man tas bija ļoti labs pārbaudījums. Interesanta būs arī nākamā spēle pret ASV. Pret Zviedrija bija spēlētāji, no kuriem es baidījos, bet spēle parādīja, ka to nevajadzēja darīt.” Vaicāts, kuri bija tie draudīgi zviedru spēlētāji, Elvis nosauca zviedru 77. numuru aizsargu Hedmanu. “Viņam ir stiprs metiens, bet tagad man nešķita, ka ir tik ļoti spēcīgs. Katrā ziņā man pret Zviedriju bija interesanti spēlēt, lai redzētu kā esmu izaudzis un kādā līmenī atrodos. Es tagad zinu, kur man ir jāpieliek.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi