Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Medaļu cīņas Sočos: Kura valsts uzvarēs kopvērtējumā?

Sočos atlikušas pēdējās trīs olimpisko sacensību programmas dienas, kurās sadalīs atlikušos 17 medaļu komplektus.

Pēc 81 no 98 godalgu komplektu sadalīšanas visiem pa priekšu soļo Norvēģija - 10 zelta medaļas (arī četri sudrabi un septiņas bronzas, kopā 21 medaļa). Norvēģiem ir labas izredzes tikt pie vēl kāda zelta biatlona stafetēs vai distanču slēpošanā. Šajās divās disciplīnās Sočos norvēģi tikuši jau pie 13 godalgām. Šķiet, pirms četriem gadiem Vankūverā iespētās 23 godalgas (9-8-6) tiks pārspētas.

Tālāk pēc augstākā kaluma godalgu skaita seko ASV (8-6-11). Amerikāņu Sočos iekrātās 25 godalgas ir lielākais skaits - tas gan neizbrīna, jo Vankūverā tieši viņi ar 37 medaļām (deviņas zelta) bija ražīgākie šajā rādītājā. Sočos vislabāk veicies frīstaila slēpošanā (7), snovbordā (5), kalnu slēpošanā (4) un bobslejā (3).

Vācija Sočos tikusi pie tikai 16 godalgām (Vankūverā bija 30), taču puse no tām ir augstākā kaluma. Piecas medaļas tika vācu kamaniņu sportistiem, kuri Sanki ledus trasē uzvarēja visās četrās disciplīnās.

Mājinieki krievi ir ceturtie pēc zelta medaļu skaita (7), bet 23 izcīnītās medaļas Sočos ir otrs labākais rādītājs aiz ASV. No Vankūveras krievi atgriezās ar 15 medaļām (3-5-7), tādējādi pašmāju olimpiādē jau ir izdevusies. Par spīti hokejistu zaudējumam. Sočos krieviem piecas godalgas daiļslidotājiem, pa trim snovbordā un šorttrekā.

Vismaz 20 godalgas ir izcīnījušas vēl divas valstis - Kanāda (7-9-4) un Nīderlande (6-7-9). Jau tagad skaidrs, ka kanādiešiem būs grūti pārspēt savās mājās pirms četriem gadiem iespētās 14 zelta godalgas, tomēr kopskaitu (26) panākt iespējams.

Runājot par Nīderlandi Sočos, prātā nāk tikai viens vārds - ātrslidošana. No 22 godalgām tikai viena nav izcīnīta šajā disciplīnā, bet gan ļoti radnieciskajā šorttrekā. Irēnai Vustai viena zelta un trīs sudraba godalgas, bet priekšā vēl komandu sacensības. Un kā lai nepiemin notikumus Vankūverā, no kurienes nīderlandieši mājup veda vien astoņas medaļas (4-1-3). Iespaidīgs progress.

Latvija ar divām bronzām kamaniņu sportā un skeletona sudrabu ieņem 23.vietu to 26 valstu vidū, kas Sočos tikušas pie vismaz vienas godalgas. Ceram, ka šo skaitu papildinās mūsu bobslejisti, kuriem starti sestdien un svētdien!

Ja runājam par atlētu iespēto individuāli, labākā ar trim zelta medaļām ir baltkrievu biatloniste Darja Domračeva. Seko Francijas biatlonists Martins Furkāds (2-1-0), bet 13 sportistiem ir pa divām augstākā kaluma godalgām. Viņim seko jau minētā nīderlandiete Vusta (1-3-0).

Olimpiskās sacensības noslēgsies svētdien.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi