Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lipmans: Sadarbības līgums ar Dāniju par pasaules čempionāta rīkošanu būs parakstīts līdz nedēļas beigām

Latvijas un Dānijas sadarbības līgums par pretendēšanu uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu tiks parakstīts līdz nedēļas beigām, prognozēja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

"Tūlīt līgums būs gatavs un tad arī nosūtīsim to parakstīt," pastāstīja Lipmans, prognozējot, ka līdz nedēļas beigām visam vajadzētu būt kārtībā.

Kā ziņots, informācija, ka Latvija 2017.gada pasaules čempionātu varētu rīkot duetā ar Dāniju, izskanēja jau iepriekš, to pieļaujot arī pašam Lipmanam, tomēr šī gada maijā LHF prezidents paziņoja, ka ir no šādas ieceres atteicies. Toreiz Lipmans to skaidroja ar faktu, ka arī Starptautiskajā Hokeja federācijā (IIHF) notiek diskusijas, vai rīkot pasaules čempionātu divās valstīs ir pareizi.

Tomēr šomēnes Lipmans publiski atgriezās pie sākotnējās ieceres uz čempionāta rīkošanu kandidēt kopīgi ar Dāniju, bet tagad šajā jautājumā panākta vienošanās.

Lipmans atzina, ka ir palikušas detaļas, bet tās tiks apspriestas vien tad, ja nākamā gada maijā paredzētajā IIHF kongresā Latvija un Dānija tiks izvēlētas kā pasaules čempionāta rīkotājas.

"Principiāli nerunājam, kurā valstī notiks izšķirošās spēles," piemēru nosauca LHF prezidents. "Vienosimies tad, kad būs IIHF lēmums."

"Domāju, ka neviena no pusēm nebūs zaudētāja par pasaules čempionātu," stāstīja Lipmans, stāstot, ka tad ja nekas nenojuks un abas valstis tiešām kopā pretendēs uz pasaules čempionāta organizēšanu, izredzes sarīkot sacensības būs tiešām lielas. "Uzskatu, ka iespējamība būs lielāka par 70%."

Kā zināms, uz tiesībām rīkot 2017.gada pasaules čempionātu pašlaik pretendē arī Vācija un Francija. Šīs abas valstis jau iepriekš vienojās par kopīga pieteikuma iesniegšanu uz čempionāta rīkošanu.

Jau vēstīts, ka Latvija uz 2017.gada pasaules čempionāta rīkošanu oficiāli pieteicās pagājušā gada martā. Valdība apstiprināja LHF pieteikumu tiesībām rīkot čempionātu IIHF, kuru parakstīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Valdība ar šo lēmumu arī apliecināja garantijas naudas - divu miljonu Šveices franku (1,1 miljona latu) - iemaksu, kas būs jāveic līdz 2014.gadam, kā arī to, ka tiks nodrošinātas divas sporta halles, kurās noritēs spēles. Garantijas nauda gan pēc tam tiekot atmaksāta.

Iepriekš Lipmans izteicies, ka par otras ledus halles būvniecību čempionāta vajadzībām būtu jāparūpējas valstij. Tomēr, ja sacensības tiks rīkotas kopā ar Dāniju, tad otra halle Latvijai nemaz nebūs nepieciešama.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi