Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Latvijas hokeja junioriem jānoturas pasaules elitē

Devītā vieta desmit komandu konkurencē ir zemākā, kas garantē vietu pasaules U-20 hokeja čempionāta (PČ) augstākajā grupā arī pēc gada. Palikšanu elitē kā minimālo uzdevumu junioriem ir izvirzījusi Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valde. Latvijas U-20 juniori galvenā trenera Leonīda Tambijeva vadībā trešdien Krievijas pilsētā Ufā aizvadīs pirmo spēli ar Somiju.

Latvijas izlases sastāvā nebūs potenciālā līdera Zemgus Girgensona, kuru šovasar NHL draftā izvēlējās 1. kārtā. Viņu uz čempionātu nelaiž Amerikas Hokeja līgas (AHL) kluba Ročesteras Americans vadītāji. Toties būs pieci Ziemeļamerikas junioru vai studentu līgā spēlējošie hokejisti Rinalds Rosinskis, Roberts Lipsbergs, Ņikita Jevpalovs, Edgars Kulda un Teodors Bļugers. Sastāvs ir gana labs, lai vēl uz vienu gadu paliktu elitē. Komandas kodols spēlē Krievijas jaunatnes hokeja līgas MHL čempionātā HK Rīga sastāvā, ir arī daži Eiropas klubos spēlējošie hokejisti. Pārbaudes spēlēs U-20 izlase ar 5:3 uzvarēja un ar 3:4 zaudēja Krievijas junioru komandai SKA 1946.

Ufā izveidotas divas grupas pa piecām komandām. Pirmajā posmā būs četras grupas spēles, pēc kurām katras grupas uzvarētājs iekļūs pusfinālā. Vēl par divām vietām labāko četriniekā savstarpējās spēles aizvadīs otrās un trešās vietas ieguvēji. Pārējiem četru komandu turnīrā, līdzi ņemot savstarpējās spēles rezultātu grupā, būs jācīnās par palikšanu elitē.

Pagājušajā PČ Latvijas U-20 izlase izšķirošajā spēlē par palikšanu ar 2:1 pagarinājumā apspēlēja Dāniju un ieņēma 9. vietu. Četras reizes U-20 juniori ir spēlējuši augstākajā sabiedrībā. 2009. gadā Andreja Maticina vadībā tika izcīnīta augstākā 8. vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

U-20 PČ, elite Ufā
A grupa: Zviedrija, Somija, Čehija, Šveice, Latvija
B grupa: Krievija, Kanāda, Slovākija, ASV, Vācija
Latvijas spēles
26.XII 9.30 ar Somiju
27.XII 14.00 ar Šveici
29.XII 14.00 ar Zviedriju
30.XII 14.00 ar Čehiju
(Latvijas laiks)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi