Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kuzmina sprintā sagādā pirmo zeltu Slovākijai, Juškānei katastrofāla šaušana un 79.vieta

Latvijas vienīgā biatloniste Soču olimpiskajās spēlēs Žanna Juškāne svētdien neveiksmīgi startēja 7,5 km sprinta sacensībās, ierindojoties vien 79.vietā. Distanci rēzekniete veica 25 minūtēs un 36,5 sekundēs, olimpiskajai čempionei Anastasijai Kuzminai (Slovākija) zaudējot četrarpus minūtes.

Žanna pirmajā šautuvē guļus kļūdījās divas reizes, bet stāvus sašāva tikai vienu no pieciem mērķiem. Seši soda apļi un lēns solis distancē neļāva pakāpties augstāk par 79.vietu. Startēja 84 biatlonistes. Zīmīgi, ka pirms četriem gadiem olimpiskajā debijā viņa šajā distancē arī ierindojās 79.pozīcijā.

Uzvarētāja Kuzmina olimpiskajā sprinta distancē uzvarējusi jau otrajā Olimpiādē pēc kārtas, bet kopumā šī viņai ir trešā olimpiskā godalga. Sudrabs sprintā šoreiz krievietei Olgai Viļuhinai (+19,9), kura olimpiskajā debijā mājiniekiem sagādājusi otro godalgu Sočos. Kā trešā finišēja ukrainiete Vita Semerenko (+21,7), kurai tā arīdzan ir pirmā olimpiskā medaļa karjerā. Zīmīgi, ka visas medaļnieces šāva bez kļūdām.

"Es izgāzos. Likās, ka pirmajā aplī viss ir labi, centos turēties līdzi baltkrievietei Darjai Domračevai. Visvairāk pirms starta mani uztrauca šaušana, būtiski mani iespaidoja publika. Grūti bija pierast pie tik liela skatītāju daudzuma. Domāju, ka man vairāk jāstrādā ar sevi psiholoģiski,'' Latvijas medijiem atzina 24 gadus vecā biatloniste.

"Zinu, ka man guļus šāvieni aiziet šķībāk, bet stāvus, visdrīzāk, nostrādāja emocijas, ka obligāti bija jātrāpa mērķos. Vienkārši "sadegu" tajā brīdī," teica Juškāne.

Tāpat sportiste atzina, ka viņai ir problēmas ar ieroča stobru, piešaudē gan ar to tikusi galā, tomēr sacensībās nē. "Ir nelielas problēmas ar stobru, bet piešaudē tiku galā. Stāvus šaušanā gan viss bija kārtībā, bet guļus bija kā bija.''

Tā kā iedzīšanas sacensībās piedalīsies tikai labākās sešdesmit biatlonistes, Juškāni tajās, diemžēl, neredzēsim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi