Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kivleniekam jauns divu gadu līgums ar NHL komandu Blue Jackets

Latviešu vārtsargs Matīss Kivlenieks noslēdzis jaunu divu gadu divvirzienu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas Blue Jackets, informē vienība.

Blue Jackets komanda šonedēļ izteica Kivleniekam kvalifikācijas piedāvājumu jaunajam līgumam, bet tagad klubs un 24 gadus vecais vārtsargs vienojušies par sadarbības turpināšanu uz vēl diviem gadiem.

Kivlenieks šajā sezonā debitēja NHL. Viņš sešos dueļos ielaida savos vārtos caurmērā 2,95 ripas spēlē un neitralizēja 89,8% metienu. Pārsvarā sezonu viņš aizvadīja Blue Jackets farmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL), Klīvlendas Monsters sastāvā 20 mačos vidēji spēlē ielaižot savos vārtos 2,96 ripas un atvairot 90,4 procentus metienu.

AHL viņš debitēja 2017./2018.gada sezonā un Ziemeļamerikas otrajā spēcīgākajā līgā laukumā devies 77 mačos, kuros caurmērā ielaidis 3,23 ripas, atvairījis 89,2% metienu un trīs reizes nostāvējis "sausā".

Kivlenieks Blue Jackets paspārnē nonāca 2017.gada maijā, kad ar NHL komandu parakstīja trīs gadu iesācēja līgumu. Pirms tam savā vienīgajā sezonā Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) junioru čempionātā Kivlenieks tika atzīts par turnīra vērtīgāko hokejistu un labāko vārtsargu.

Kolumbusas komanda 2014.gada NHL drafta trešajā kārtā ar 76.numuru izraudzījās Elvi Merzļikinu, kurš šajā sezonā spilgti debitēja planētas spēcīgākajā līgā. Merzļikins pērn ar Blue Jackets noslēdza divu gadu līgumu, taču pēc sezonas parādījušās baumas, ka viņš vai Kolumbusas vienības otrs vārtsargs Jonass Korpisalo varētu tikt aizmainīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi