Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Itāļus nedrīkst nenovērtēt

Itāļus jau nu vajadzētu uzvarēt – tā domāja piesardzīgie optimisti, kad Latvijas izlases 2017. gada sastāva modelis vēl bija miglā tīts un gaisā virmoja runas par iespējamajiem atteikumiem.

Līdzīgi noteikti domāja slovāku līdzjutēji, taču pasaules čempionāta pirmajā spēlē vienu minūti un piecas sekundes pirms pamatlaika beigām Itālija bija vadībā ar 2:1. Slovāki izglābās, iemeta uzvaras ripu pagarinājumā (3:2), taču vienu punktu pret elites jaunpienācēju izsēja. Latvijas izlasei otrdien pulksten 17.15 spēle ar Itāliju.

Pēdējoreiz 2014. gadā Itālija spēlēja augstākajā grupā. Kopš tā laika ir notikusi paaudžu maiņa. Nav vairs tik liela akcenta uz naturalizētajiem aizokeāna spēlētājiem, kurus itin sekmīgi aizstāj vietējie talanti. Pirms gada pasaules 1. divīzijas čempionātā Polijas pilsētā Katovicē Itālija sīvā cīņā par ceļazīmi uz eliti aiz sevis atstāja mājiniekus poļus un Austrijas izlasi. 

Izteikts pirmais numurs vārtos ir 26 gadus vecais Andreāss Bernārs, kurš jau otro sezonu gūst praksi Pori Assat komandā Somijas līgā. Bernārs pavilka komandu pirmajā spēlē ar Slovākiju, taču papildlaikā nenoreaģēja uz aizsarga Petera Čerešņaka metienu no zilās līnijas. Atstājuši daudz spēka spēlē ar Slovākiju, nākamajā dienā itāļi bezcerīgi ar 1:10 kapitulēja Krievijai. Kaut arī tika ielaistas desmit ripas, galvenais treneris Stefans Mairs tā arī nenomainīja vārtsargu Frederiku Klutjē. Laikam jau Bernārs tika pietaupīts Latvijas spēlei.

Latvijas izlases spēlētājiem derētu arī atgādināt abu komandu iepriekšējo savstarpējo spēļu rezultātus. 1997. gadā Turku tika piedzīvots 4:5 sāpīgs zaudējums, bet pēc desmit gadiem Maskavā itāļi ar 4:3 uzvaru papildlaikā aizsūtīja Latvijas izlasi uz izdzīvošanas turnīru Mitiščos.

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Top komentāri

Zinetulla
Z
skaidrs , ka vienīgā itāļu cerība ir Latvija , taapēc spēle nopietna , pakāst nav nekāda māksla , bet es lieku cerību uz Hārtliju , kurš nepieļaus tupas kļudas uz laukuma , lai veicas , Hārtlijam pareiza devīze , katra spēle svarīga un katra jāorentē uz uzvaru!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi